Приблизително на около 2 милиона лева се оценяват щетите, които

...
Приблизително на около 2 милиона лева се оценяват щетите, които
Коментари Харесай

Пожарът в Сандански с щети за над 2 млн.лв.

Приблизително на към 2 милиона лв. се правят оценка вредите, които пожарът в жилищен блок в Сандански е нанесъл в кошмарната нощ в събота. Тогава огън, лумнал от магазина под жилищната кооперация, унищожи съвсем изцяло жилищата в постройката. Засега догатките са за тенденциозен палеж. Охранителни камери са снимали двама с качулки и туби със запалителна примес, малко преди тежкото произшествие, написа " Монитор ".

4-членна експертна комисия, назначена от кмета на Сандански Кирил Котев, влезе през вчерашния ден в опожарения жилищен блок на ул. " Първи май ". От сутринта комисията, водена от основен контрольор Красимир Горчов, шеф на Дирекция " Териториално-селищно устройство " обследва цялата конструкцияна постройката от мазетата до таваните.

На огледа участваха и притежателите на опожарените жилища, както и притежателите на магазините на партерния етаж. Те отвориха жилищата си и в тяхно наличие комисията извърши оглед на нанесените вреди от пожара.

Кметът на Сандански Кирил Котев изрази мнение, че до дни комисията би трябвало да излезе с експертно мнение, което би трябвало да бъде в интерес на притежателите на жилищата си. Едно от трите фамилии, за които кметът Котев е обезпечил квартири, са отпътували за София, където имат друго жилище.

" Проверката завърши, следва единствено оглед със скенер на арматурата на постройката. Неуместно е да се твърди, че постройката е рискова за живущите ", сподели през вчерашния ден следобяд пред публицисти кметът на Сандански Кирил Котев.

Нанесените вреди от пожара в 40-те жилища са съдбовни за фамилиите.Изгорели са над 40 тв приемника,десетки компютри, мебели,легла, килими, кухненско съоръжение общо за над 2 млн лв.. По всяка възможност нито едно от жилищата в кооперацията не е застраховано.

" Кошмарна нощ преживяхме. Гърмяха флакони с парфюми. Пред очите ни изгоряха жилищата ни с цялото ни имущество ", към момента уплашени разказваха живущите,които още много дни няма да могат да се върнат всобствеността си.

" Доведох от София татко ми и майка ми, с цел да дишат беломорски въздух и да живеят в курортния град, а виждате какво стана ", кръсти се различен от притежателите на жилищата.

Цялата постройка е съществено потърпевша. Три входа от първия до последния етаж са обгоряли, изгоряло е огромна част от имуществото им.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР