Приблизително 300 млрд. долара от активите на руската централна банка

...
Приблизително 300 млрд. долара от активите на руската централна банка
Коментари Харесай

Кулеба: Замразените руски активи могат да покрият 80% от нуждите ...

Приблизително 300 милиарда $ от активите на съветската централна банка бяха замразени от Запада, откакто Русия започва пълномащабната си инвазия в Украйна. Съюзниците на Киев от месеци дискутират по какъв начин да намерят легален метод за конфискуване на средствата, които биха могли да бъдат ориентирани към войната и напъните за възобновяване на Украйна.
 

Според известията, такива диалози сред американски и европейски публични лица са се засилили през последните седмици, като американският държавен глава Джо Байдън е изискал тактика, подготвена до 24 февруари 2024 година, когато ще се навършат две години от началото на тоталната война.
 

В изявлението за El Pais украинският външен министър акцентира, че страната му ще получи средства от замразените съветски активи.

" Това ще се случи на 100%, въпросът е доколко, тъй като има три детайла: самите замразени активи, облагите от активите и налозите върху тези облаги. Но това ще се случи, тъй като е разумно Русия да заплати ", уточни Кулеба.
 

" А има задоволително замразени активи, с цел да се оправим с възобновяване на Украйна. Можем да възстановим учебни заведения, лечебни заведения и инфраструктура за сметка на страната, която ги е разрушила ", безапелационен бе той.
 

Министърът е на мнение, че Украйна ще получи първите средства преди края на войната, само че е нужна " цялостна система за решение на правните въпроси, финансовите механизми и прозрачността ".

  " Не може да се получи всичко за един ден, необходим е развой. Това е комплициран юридически, регулаторен и финансов инструмент. Но макар че някои имат подозрения, това решение би трябвало да бъде взето, тъй като е най-естественото от всички ", сподели още Кулеба.
 

Според оценките множеството съветски активи са в Европа, а към 5 милиарда $ се държат от американски институции.
 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР