Приблизително 30 хиляди са украински бежанци в хотелите в морските

...
Приблизително 30 хиляди са украински бежанци в хотелите в морските
Коментари Харесай

30 хиляди украинци ще бъдат насочени към държавни бази

" Приблизително 30 хиляди са украински бежанци в хотелите в морските курорти. След 31 май огромна част от тях ще бъдат ориентирани за настаняване в държавните бази. Никой от тях няма да остане на улицата. Ще беседваме и с хотелиери, които да ги задържат още, в случай че в държавните бази няма задоволително места ". Това съобщи пред БНР министърът на туризма Христо Проданов, като акцентира, че настоящото държавно решение е със период до 31 май, само че следва да бъдат извършени диалози за продължение на тази мярка, в случай че се наложи.

Министърът удостовери, че на 20 април е бил първият превод на средства към хотелиерите, които са се присъединили в мярката за помощ на бягащите от войната хора от Украйна:

" Има някои дублажи и неточности, които сега се почистват. Първият интервал, който беше от 24 февруари до 31 март, в огромната си част е заплатен. От 1 до 5 май се кандидатства за интервала от 1 до 30 април. Нашата задача е да бъдем правилни с хотелиерите, както те бяха правилни към страната, само че втората ни задача е да бъдем бдителни и да следим за честното и вярно консумиране на тези средства ".

По думите му усилието на държавното управление е последователно включване на бежанците в пазара на труда в България:

" Има мобилни групи, които посещават местата за настаняване и вършат анкети с бежанците. Около 90% от тях заявяватжелание да стартират работа ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР