Прибързаният избор на Борислав Сарафов от Висшия съдебен съвет за

...
Прибързаният избор на Борислав Сарафов от Висшия съдебен съвет за
Коментари Харесай

Христо с мек вариант за Боби

Прибързаният избор на Борислав Сарафов от Висшия правосъден съвет за изпълняващ длъжността основен прокурор е жертван на крах заради неналичието на публично доверие.

Дори да има откровено предпочитание да бъде част от смяната в правосъдната система, както постоянно се случва в моменти на преход, той носи споделена отговорност с Иван Гешев и е скандално да го наследи.

Това съобщи съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов.

Най-силното, което може да направи Сарафов за връщането на доверието в правосъдната власт е да откри метод да се отдръпне. Може да смени заместниците си, тъй че Висш съдебен съвет да може да избира всред други вероятни краткотрайни изпълняващи  длъжността основен прокурор, а не всред такива от екипа на Гешев. Това е най-силният метод, в случай че задачата му е да създаде публично доверие, сподели Иванов.

Според депутата от ПП-ДБ другата алтернатива пред Сарафов – да се опре на подмолни фактори, които да му дават обещание поддръжка, с цел да извърши една или друга задача, води непосредствено към превръщането му в последващо издание на Гешев.

Само че вървежът по този път няма  да отнеме 3 години, а ще бъде доста по-кратък, тъй като публичната непоносимост е голяма. Не можеш да бъдеш модернизатор, не можеш да бъдеш мотор на смяна, без да имаш през цялото време публично доверие. Без този запас можеш да бъдеш хвърчило, което се носи по вражески ветрове, само че връвта я държат ръце, които не са за пред хора, сподели Иванов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР