Прибалтийската компания WEPower (Литва-Естония) е привлякла в рамките на ICO

...
Прибалтийската компания WEPower (Литва-Естония) е привлякла в рамките на ICO
Коментари Харесай

WePower привлече 40 млн. долара за платформа за търговия със зелена енергия чрез блокчейн


Прибалтийската компания WEPower (Литва-Естония) е привлякла в границите на ICO (Initial Coin Offering първична замяна на токени) 40 млн. щатски $ за по-нататъшно развиване на комерсиалната си платформа за зелена енергетика.

Както излиза наяве от прессъобщението, платформата за търговия със зелена сила на WePower, основана на блокчейн е събрала тези 40 млн. $ от 22 933 участника по време на ICO, което прави този блокчейн план един от най-търсените в света.

https://www.businesswire.com/news/home/20180202005170/en/WePower-Raises-40-Million-Blockchain-Based-Green-Energy

Целта на WePower е обезпечаване на помощ за планове в региона на вятърната и слънчева енергетика посредством привличане на капитал за започване на строителство на обекти посредством монетизация на бъдещото произвеждане на електрическа енергия по пътя на неповторимо обръщаеми цифрови „ монети “(energy tokens). За разлика от други сходни планове WePower се концентрира върху съдействие с фирмите за услуги и в частност с снабдители на електрическа енергия.

Компанията счита, че технологията, предлагана от нея ще направи обичайните съглашения за покупка на електрическа енергия (power purchase agreements – PPA) по-гъвкави.

Когато производителят на възобновима сила се включва в платформата WePower, неговото бъдещо произвеждане на сила се „ токенизира “. Един токен сила е еднакъв на 1 кВТч, който ще се заплаща в бъдеще.

Когато даден производител на възобновима сила се нуждаят от капитал за финансиране на план, той може да продаде част от силата, която ще създаде в бъдеще на платформата WePower. Купувачът/инвеститор придобива тази сила под формата на енергийни токени. Всеки токен работи като „ интелигентен контракт “, в който се отразява 1) вида сила, 2) срокът за произвеждане и доставка на сила 3) цената. Този „ интелигентен контракт “ съставлява по своята същина общоприетоо съглашение за покупка на електрическа сила сред производителите на възобновима сила е купувачите.

Компанията се надява, че тази технология ще сътвори необятен и ликвиден пазар за търговия на единици сила (energy credits).
WePower показва преимуществото на капиталовия развой с потреблението на предлаганата от нея технология по следния метод:
Интелигентно премерване (Smart meters ) ще регистрира производството на електрическа енергия във всеки съответен миг. Данните от измервателните уреди се ползват към упоменатия контракт за покупко-продажба на електрическа енергия – smart contract.

Данните за произвеждане и продажба на сила се обновяват в режим на действително време, при производството на всеки 1 МВтч електрическа енергия.
В допълнение, към ICO WePower е получила също по този начин и „ нормалното “ финансиране от редица вложители Galaxy Investment Partners, DNA Fund, BlockchainIL, LDJ Capital, Science, OGroup / Kryptsu, PrimeBlock Capital, AlgoLedge, Connect Capital и Everblue Capital.

Сега компанията концентрира активността си върху развиването на връзките с електроенергийните компании за консолидиране на технологията си.
Решението Blockchain WePower към сегашния миг е прието от Elering, един от най-иновационните оператори на електрически мрежи в Европа.

WePower предлага платформа за търговия със зелена сила, основана на технологията блокчейн, като оказва помощ на производителите на ВЕИ да набират капитал посредством издаване на лични токени и свързва купувачите на сила непосредствено с производителите, като основава опция за авансово пазаруване на сила освен това много под пазарните цени.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР