При засилени мерки за сигурност страната ни дава официален старт

...
При засилени мерки за сигурност страната ни дава официален старт
Коментари Харесай

Дават официален старт на българското председателство на ЕС

При засилени ограничения за сигурност страната ни дава формален старт на европредседателството. Церемонията по откриването ще се състои в Народния спектакъл "Иван Вазов ". Кортежът на членовете на Европейската комисия идва в 16.30 часа на Летище София.
Паркирането и напредването в центъра довечера ще бъдат съвсем невъзможни, предизвести полицията. Столична община прикани хората да употребяват градския превоз.
Властите дадоха обещание да оказват помощ на жителите и на собствен ред ги помолиха да им се обаждат за всеки подозрителен предмет или човек.
Преди формалното разкриване министър председателят Бойко Борисов ще се срещне с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск. На срещата ще бъдат разисквани провокациите пред Европа по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Всички публични посетители пък ще могат да прегледат интерактивна галерия с фотографии и картини на огромни български художници.
През идващите шест месеца в София ще има 460 събития за председателството и ще се наложи да свикнем с отражението им върху превоза, спорта и културата. В НДК ще не престават концертите и изложбите, само че на тях ще се влиза след инспекция на скенер.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР