При засилен медиен и обществен интерес започна съдебното заседание за

...
При засилен медиен и обществен интерес започна съдебното заседание за
Коментари Харесай

Габриела Славова не се яви пред съда, бащата на Пейо Пеев е в залата

При засилен медиен и публичен интерес стартира правосъдното съвещание за мярката на упрекнатите за убийството на Пейо Пеев майка и щерка, съобщи кореспондент на " Фокус " .

Майката Красимира Трифонова бе доведена от следствения арест, като още веднъж беше покрила цялото си лице с маска. Дъщерята Габриела Славова е подала молба в Софийския апелативен съд и не участва на съвещанието. Защитата изиска делото да бъда гледано при закрити врата, тъй като ще разкрие интимни детайлности от живота на обвинените. Съдът се отдръпна да прегледа документите и да реши.

Доказателствата на отбраната са документално искане до Столична дирекция на вътрешните работи да бъде предоставена информация за децата на Габриела Славова и тяхното местоположение. Габриела е пуснала сигнал и до вътрешния министър, до обществения министър, омбудсмана, до разнообразни дирекции и организации, касаещи благополучието на децата й, които сега са при родителите на Пейо Пеев.

Бащата на Пейо Пеев също участва в залата.

Габриела е отправила тъжби към Административния съд и е приложила постове и доказателства, за това че е добра майка.

" Красимира Трифонова е посланик и социална персона ", уточни още отбраната като причина делото да бъде водено при закрити врата.

Според прокуратурата е в превес на публичния интерес съвещанието да бъде обществено.

Съдът дефинира, че публичността на съвещанията е съществена полезност за прозрачността на процеса. Изключение е, когато има показани детайлности за персоналния живот на обвинено лице.

Припомняме, че преди съвещанието близки на убития Пейо Пеев се събраха на митинг пред Съдебната палата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР