При връчването на втория мандат чухме как държавният глава заяви

...
При връчването на втория мандат чухме как държавният глава заяви
Коментари Харесай

Политологът доц. Светослав Малинов: Радев заяви директно, че не иска да има редовен кабинет

При връчването на втория мандат чухме по какъв начин президентът съобщи публично пред цялата нация, че не желае да има постоянно държавно управление, желае да се отиде на предварителни избори, желае да продължи да ръководи през длъжностен кабинет. Оттук нататък единствената задача на партиите е да излъчат постоянно държавно управление, без значение от компромисите. Това сподели пред БНР политологът доцент Светослав Малинов  Светослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за мощна България (ДСБ), политолог и претендент, някогашен евродепутат, политик от ДСБ. 

И дефинира като " противен миг в българската демократична история " метода, по който е връчил мандата. 

" Очаквам възобновяване на договарянията и постоянен кабинет до три дни. Това е обстановка, която повече не трябва да се отсрочва. Много неприятен знак за Европа е словото на президента. Това ще провокира съществено разтърсване в репутацията. Освен това той съобщи, че не желае да му се пипат службите. Това е доста дълго премисляно слово ", уточни доц. Малинов.

По думите му " би било демонстрация на невероятна надменност ", в случай че не се създадат промени в проектокабинета " Денков ". 

" Всичко би трябвало да се отвори за нови договаряния. Отговорността на ПП-ДБ и ГЕРБ- неимоверно набъбна пред техните гласоподаватели. Президентът играе против това болшинство български жители... Провокацията на президента е разкодирана и ще се работи съгласно новата конюнктура. Нямам подозрение, че ще бъде излъчено държавно управление ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР