При влизането си в Белия дом настоящият президент на САЩ

...
При влизането си в Белия дом настоящият президент на САЩ
Коментари Харесай

Washington Post: Линкълн е помилвал прапрадядото на Джо Байдън след инцидент в армията

При влизането си в Белия дом актуалният президент на Съединени американски щати Джо Байдън избира самичък фон за Овалния кабинет, който да дава отговор на усетите му и да отдава респект на предшествениците, заемали най-висшия държавен пост в страната. В кабинета на Байдън има както портрет, по този начин и бюст на Ейбрахам Линкълн.

Оказва се, че връзката на семейство Байдън с 16-тия президент на Съединени американски щати и първия от редиците на Републиканската партия се простира надалеч оттатък декорациите на работното място, оповестява американският вестник The Washington Post.

Архивни документи разкриват, че Линкълн е помилвал прапрадядото на Джо Байдън след случай в редиците на армията отпреди 160 години. Произшествието е станало във боен лагер през 1864 година, по време на Гражданската война в страната. Пояснява се, че в една нощ прапрадядото на сегашния държавен глава е намушкал различен боец с нож след кавга.

Протоколите от военния съд в Националния списък на Съединени американски щати разказват в детайли процеса против Моузес Дж. Робинет след сбиването му с цивилния чиновник от армията на Съюза Джон Дж. Александър на 21 март 1864 година. Робинет бил упрекнат в опит за ликвидиране след случая във Вирджиния, при който двамата мъже се скарали, а Робинет извадил джобния си нож и нанесъл няколко рани на Александър, преди другарите им да съумеят да ги разтърват.

42-годишният мъж, който бил нает от армията като ветеринарен хирург, настоял, че Александър " можеше да ме нарани съществено, в случай че не бях прибягнал до средствата, с които разполагах “. Но военните съдии го осъдили на две години тежък труд. Трима армейски офицери подали петиция до Линкълн да анулира присъдата с причините, че тя е безпричинно сурова и че Робинет се е защитавал против човек, който " го превъзхожда по мощ и размер “.

Линкълн се съгласил и подписал помилването на 1 септември същата година.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР