При въздушни удари, които поразиха пазар в контролиран от бунтовници

...
При въздушни удари, които поразиха пазар в контролиран от бунтовници
Коментари Харесай

61 жертви при въздушни удари на Сирия/Русия срещу пазар в сирийски град

При въздушни удари, които поразиха пазар в следен от бунтовници сирийски град, са починали 61 души, множеството цивилни, оповестяват от Сирийския център за наблюдаване на човешките права, представени от " Франс прес ".

Три удара поразиха северния сирийски град Атареб през вчерашния ден, макар че той е част от зона за деескалация.

" Редица хора починаха от раните си, като с това общият брой на жертвите доближи 61 души, в това число пет деца и трима служители на реда ", акцентират от основания във Англия център, като допълват, че не е ясно дали бомбените набези са били осъществени от сирийските държавни бойни самолети или от тяхната съюзничка Русия.

Фотограф на Агенция Франс Прес е видял голямо опустошение на мястото на бомбардировките, с отломки от разрушени здания, покриващи улицата и панирани цивилни, пренасящи ранените.

Град Атареб е в западната част на провинция Алепо, в регион, който е част от " зона за деескалация ", контрактувана по съглашение, реализирано по-рано тази година сред съдружниците Русия и Иран, и подкрепящите бунтовниците Турция.

Зоната обгръща най-много прилежащата провинция Идлиб, която в огромна степен е следена от екстремистката формация Фронт " Ал Нусра ", която преди беше клон на терористите от " Ал Кайда " в Сирия.

Въпреки че сирийското държавно управление отвоюва назад град Алепо в края на предходната година, размирен групировки поддържат наличие в западната част на провинцията.

Русия, основен съдружник на сирийския президент Башар ал Асад, стартира бомбена акция в поддръжка на неговото държавно управление през 2015 година

Оттогава насам, с поддръжката на Москва, държавното управление отвоюва големи територии от опозиционните сили и терористичните групировки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР