При въздушен удар по щаба за логистична подкрепа на подкрепяна

...
При въздушен удар по щаба за логистична подкрепа на подкрепяна
Коментари Харесай

При въздушен удар в центъра на Багдад е убит водач на подкрепяна от Иран милиция

При въздушен удар по щаба за логистична поддръжка на подкрепяна от Иран милиция в центъра на Багдад през днешния ден беше погубен неин почитан пълководец, оповестиха представители на милицията, съобщи Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Атаката бе осъществена на фона на възходящото районно напрежение, подхранвано от войната сред Израел и " Хамас ", и опасенията, че тя може да се популяризира в близките страни. Ударът също така съответствува с настояването на представители на иракските управляващи водените от Съединени американски щати съдружни сили да изоставен страната, отбелязва АП.

Народните мобилизационни сили (НМС) - коалиция от милиции, която номинално е под контрола на иракската войска - оповестиха в изказване, че заместник-ръководителят на интервенциите им в Багдад Мущак Талеб ас Саиди, или " Абу Таква ", е бил погубен " вследствие на бруталната американска експанзия ".

Засега не е ясно кой е нанесъл удара.

Иракската войска сподели в изянление, че " държи интернационалните съдружни сили виновни за това непровокирано нахлуване против иракски орган за сигурност, настоящ в сходство с пълномощията, предоставени му от главнокомандващия въоръжените сили ".

Представители на американската войска и посолството в Багдад към този момент не са дали отговор на запитванията на АП за коментар.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР