При въздушен удар по щаба за логистична подкрепа на подкрепяна

...
При въздушен удар по щаба за логистична подкрепа на подкрепяна
Коментари Харесай

Командир на проиранската милиция беше убит в Багдад

При въздушен удар по щаба за логистична поддръжка на подкрепяна от Иран милиция в центъра на Багдад е погубен почитан пълководец, на фона на възходящото напрежение в района, заяви „ Гардиън “.

Народните мобилизационни сили, коалиция от милиции, която номинално е под контрола на иракската войска, оповестиха в изказване, че заместник-ръководителят на интервенциите им в Багдад Муштак Талеб ал-Саиди, или " Абу Таква ", е бил погубен " вследствие на бруталната американска експанзия ".

Кабинетът на министър-председателя на Ирак съобщи, че водената от Съединени американски щати интернационална коалиция носи отговорност за " неоправданото " нахлуване против иракски сили за сигурност. Кабинетът е декларирал, че " нападението е рискова ескалация и нарушаване на суверенитета на Ирак ".

Според двама чиновници на милицията при удара са починали двама души и петима са били ранени. Единият от чиновниците споделя, че ал-Саиди е карал в паркинга на щаба, когато колата е била ударена, убивайки и командира и боец, който също е бил в автомобила.

Нападението в Багдад се случва на фона на продължаващите въздушни бомбардировки и сухопътна интервенция на Израел в Газа, многократните престрелки сред Израел и антиизраелските сили в Южен Ливан и офанзивите на йеменските хути против корабоплаването в Червено море. Убийството на почитан представител на Хамас в Бейрут, гибелта на над 80 души през вчерашния ден в Иран при детонации на гала в Керман във връзка годишнината от убийството на Касем Сюлеймани и израелските удари в Сирия способстваха за усилване на районните опасения от ескалация./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР