При увеличение на заболеваемостта отново се затягат мерките. Това обяви

...
При увеличение на заболеваемостта отново се затягат мерките. Това обяви
Коментари Харесай

Ето при какви условия отново ще затегнат мерките у нас

При нарастване на заболеваемостта още веднъж се стягат ограничения те. Това разгласи преди минути здравният министър Костадин Ангелов.

„ Доказахме, че ограничения те са ефикасни и дадоха резултат. Ако би трябвало да дам горчивото хапче на хората, знаейки, че е дейно, то ще пожертвам. 120 на 100 хиляди е цифрата, към което се стремим. При този резултат, здравната система устоя на натиска. Но когато цифрата пораства, мине над 200 на 100 хиляди, тогава системата се задъхва. Що се касае за разхлабване на ограничения те - стъпките са следните – на 4 февруари връщаме поетапно учениците от междинното обучение. Ако 14 дни няма нараснала заболеваемост, може да пуснем заведенията за хранене с вечерен час и % претовареност. Гилдията не бе удовлетворена за датата, защото не могат да се възползват от помощите. Местим датата за 1 март, с цел да е угодна на тях. Ако отново няма мърдане на цифрата, отваряме и другите браншове поетапно. Ако обаче има покачване на заболеваемостта, затваряме от последно отворения отрасъл ”, сподели министър Ангелов.

Той разяснява и тематиката с защитните маски и новата заповед, с която се не разрешава носенето на шлемове.

„ Разликата е голяма сред маската и шала. На два часа би трябвало да се сменя маската, а не виждам някой на два часа да сменя шала си ”, съобщи Ангелов.

„ Само две страни вкараха предписание за носене на два вида маски. Доказано е, че при вярно носене на маските, те са ефикасни. Дори и висок клас, в случай че не се носят вярно, то няма резултат ”, сподели пред публицисти доцент Ангел Кунчев, основен държавен здравен инспектор
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР