При условие че са издадени необходимите документи – протокол/решение за

...
При условие че са издадени необходимите документи – протокол/решение за
Коментари Харесай

Каква сума отпуска Касата за закупуване на слухов апарат?


При изискване че са издадени нужните документи – протокол/решение за помощно средство и в случай че пациентът е утвърден за разпределяне на парични средства за закупуване на слухов уред, апелирам да поясните:

1. Какъв е размерът на паричната помощ, която се отпуска?

2. Има ли изискване от кое място би трябвало да е закупен слуховият уред – от сдружение, което има подписан контракт с НЗОК или може и от друго място?

Георги Йорданов, гр. Русе

НЗОК не отпуска парична помощ, а заплаща/доплаща стойност на търговец за съответното помощно средство, приспособление, оборудване и здравно произведение (ПСПСМИ).

Утвърдените стойности за всички позиции по кодове на помощни средства, съоръжения, уреди и медицински произведения са оповестени на интернет-страницата на НЗОК – графа „ Помощни средства “, подрубрика „ Спецификации за ПСПСМИ и ремонтни действия, секция „ списък-спецификация за ПСПСМИ и ремонтни действия “, файл: Списък-спецификация с групирани и избрани съответни ПСПСМИ за хора с увреждания “.

Актуализиран Списък на подписани контракти с търговци, осъществяващи действия по даване на ПСПСМИ и ремонтни действия за 28-те районни здравноосигурителни каси е оповестен в графа „ Договаряне с търговци “ от дата 26.08.2022 година. Няма териториално ограничаване от кое място ще се закупи ПСПСМИ.

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР