При тренировъчен полет военен хеликоптер Кугър прекъсна електропровод и остави

...
При тренировъчен полет военен хеликоптер Кугър прекъсна електропровод и остави
Коментари Харесай

Военен Кугър скъса електропровод край Стамболийски

При подготвителен полет боен хеликоптер " Кугър " прекъсна електропровод и остави квартали на град Стамболийски без ток и вода, заяви бТВ.

Машината с екипаж от трима военнослужещи към 19 часа вечерта е изпълнявала подготвителен полет в региона на Стамболийски със симулация на авиомедицинска евакуация.

Пред " Кугъра " ненадейно се появило ято птици. За да избегне удар, водачът е отклонил машината, като е докоснал кабелите на електропровод.

Няма потърпевши военнослужещи и жители при случай по време на подготвителен полет през днешния ден, 21 август, с вертолет " Кугар " от състава на 24-та авиобаза в Крумово. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Инцидентът е станал към 18.25 ч. край с. Цалапица.

По случая се води следствие от работа " Военна полиция ".

Това е вторият случай с хеликоптер на Военновъздушни сили за тази година. През юни Ми-17 се разруши при подготовка, при което починаха двамата водачи, а трети член на екипажа беше ранен. " Загуба на рефлекси у водачите " беше дефинираната повода за злополуката.

Официални данни от следствието не бяха оповестени. От военното министерство тогава сигнализираха, че военните водачи имат прекомерно малко часове за тренировки, напомня БНР.

Миналата година водач почина при рухване на хеликоптер на военноморските сили в морето. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР