При толкова грозота, вдъхновена от управляващите… Така започва постът във

...
При толкова грозота, вдъхновена от управляващите… Така започва постът във
Коментари Харесай

Богомил Бонев: Толкова грозота, вдъхновена от управляващите…

При толкоз грозотия, въодушевена от управляващите… Така стартира постът във Facebook на Богомил Бонев, прочут с истинските си къси постове, “поставящи на място ” ръководството.

SafeNews разгласява поста на Бонев без редакторска интервенция:

 

При толкоз грозотия, въодушевена от ръководещите, добре е човек да си смъкна още веднъж “Ирония на ориста ”.

 

Култовият филм на Елдар Рязанов “Ирония на ориста ” обичайно се гледа в навечерието на Нова година в цялото постсъветско пространство.

Филмът е от 1976 година и предлага един язвителен взор към еднообразното руско градско обмисляне. Както и голям брой комични обстановки към съветските обичаи, свързани с банята, приятелите и водката.

Действието се развива през 70-те години в Москва и Ленинград. Сюжетът е основан на любовната история на двама непознати, срещнали се инцидентно в навечерието на Нова година.

На 31 декември лекаря Женя Лукашин със своите другари по традиция отиват на баня. Тяхната традиция била преди новата година да се по напарят в банята. Измили се, пийнали… Един от тях трябвало по-късно да лети за Ленинград (сега Санкт Петербург), само че кой точно, това те към този момент не помнили.

В самолета те изпратили изпадналия в несвяст Женя, който го очаквала годеницата му в неговата московска квартира. Пристигайки в Ленинград Женя си взема такси казвайки своя московски адрес (оказва се че в Ленинград има същата улица както в Москва).

Женя е изигран от артиста Андрей Мягков, който след постоянен запой в съветска баня се качва в аероплан вместо приятеля си и идва в апартамент в друг град, който обърква за своя. Той открива, че “неговият ” апартамент принадлежи на някой различен. На очарователната Надя, изиграна от полската актриса Барбара Брилска.

На 1 януари 2021 година се навършиха 45 години от премиерата на кино лентата на великия Елдар Рязанов “Ирония на ориста или честита баня! ”.

Още вести четете в секция България.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР