При тези температури, които очакваме през юни– 30-35 градуса и

...
При тези температури, които очакваме през юни– 30-35 градуса и
Коментари Харесай

Красимир Стоев от НИМХ към БАН загадъчно: Повишението на средната глобална температура е държавна политика, която не мога да коментирам

При тези температури, които чакаме през юни– 30-35 градуса и при дните с много слънце, времето ще е уместно за вървене на плаж. Това сподели Красимир Стоев, дежурен синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), представен от Фокус. „ Все отново през юни и температурата и на морската вода ще се увеличи, към днешна дата тя е 17-18 градуса. Така че ще има подобаващи дни за плаж през юни “, уточни Стоев.

Според него не се чакат температурни върхове през юни.

„ Температурите, които чакам, 30-35 градуса, са надалеч от рисковите за юни “, разяснява той. По думите му месецът ще стартира с топло време и с оптимални температури сред 28 и 33 градуса. Според него най-топло се чака да бъде към средата на месеца, когато температурите ще доближат 35 градуса. „ През последните години се следи наклонност към покачване на междинната световна температура. Не мисля, че единствено човешкият фактор е определящ за тази наклонност. Това е държавна политика, която не мога да разясня аз “, разяснява Стоев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР