При тежка катастрофа загинаха 5-ма туристи, които бяха изхвърлени на

...
При тежка катастрофа загинаха 5-ма туристи, които бяха изхвърлени на
Коментари Харесай

Зверска катастрофа в Мармарис: Джип за сафари се обърна и уб...

При тежка злополука починаха 5-ма туристи, които бяха изхвърлени на пътя от извърнат джип, а 4-ма бяха ранени. Джип за сафари, пренасящ иракски туристи, излезе от пътя, откакто водачът е изгубил надзор над кормилото. Това се случило на хлъзгав път в Мармарис, окръг Мугла. Установена е самоличността на 5-ма починали при злополуката иракчани. Главната прокуратура на Мугла заяви, че 2-ма прокурори са назначени за случая и 3-ма души са арестувани.

 DHA

Катастрофата е станала през вчерашния ден в 16.35 часа на пътя за региона на Армуталан в полуостров Дача, до курорта Мармарис. Сафари джипът, пренасящ иракски туристи под управлението на Муртаза Арслан (58 г.), пътувал от Мармарис за покрайнините в Датча, излязъл отвън надзор на хлъзгавия път заради дъжда. Джипът, в който Арслан изгубил надзор над кормилото, се преобърнал и се понесъл на метри по пътя. Междувременно насрещно идваща кола, водена от Али Кудрет Темизкалай, се удря в авариралия джип. 

 DHA

По сигнал на очевидци, на място са изпратени здравни и противопожарни екипи, както и спасители от дирекцията за изключителни обстановки към президентството (AFAD) и полицейски коли. След контрола, осъществен от медицинските екипи, е открито е, че петима иракски туристи са умряли на място. Докато други 4-ма туристи са ранени.

 DHA

Стана ясно, че водачът Арслан е оживял при случая с леки пострадвания. Двама от потърпевшите, които след първите намеси на място са откарани в лечебни заведения с коли за спешна помощ, към момента са с заплаха за живота. Телата на починалите при случая са откарани в моргата на Института по правосъдна медицина в Мугла, след следствие от прокурор на местопроизшествието.

 DHA

Главната прокуратура на Мугла съобщи, че 2-ма прокурори са назначени за случая. В следствието е посочено, че са арестувани притежателят на туристическата компания, както и водачите на двете транспортни средства, взели участие в случая. 

 DHA

След случая е открито, че пасажерите в джипа не са били с сложени защитни колани, а седящият начело е изхвърчал от автомобила, откакто лидерът е изгубил надзор над ръководството на хлъзгавата настилка.

 DHA

След случая заместник-губернаторът на Мугла Али Йълмаз, регионалният шеф на Мармарис Ертуг Шевкет Аксой, началникът на полицията в Мугла Сюлейман Суват Дилбероглу и шефът на опазването на здравето на провинцията Али Бурак Мюлайим пристигнаха в болничното заведение и посетиха ранените.

 DHA

 DHA
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР