При такава инфлация, която към момента е 18%, няма как

...
При такава инфлация, която към момента е 18%, няма как
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев, БСП: Съвместно управление с ГЕРБ и ДПС е невъзможно поради огромното черно петно на корупцията


" При такава инфлация, която все още е 18%, няма по какъв начин каквото и да било служебно държавно управление да покрие разноските и да избави стотици хиляди български фамилии и бизнеса. Трябва да се образува бюджет при новите действителности. Ето по тази причина би трябвало да се одобри нов бюджет за 2023 година " Това съобщи членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия проф. Румен Гечев в ефира на БНР.
В предаването " Преди всички " той очерта два разновидността за приемането на държавния бюджет: " Най-добрият вид е да се образува кабинет, който да предложи и да бъде признат подобен бюджет. Вторият вид е да се създаде подобен план от служебното държавно управление, той да бъде поправен в Народното събрание и да бъде признат. Само че вторият вид ще бъде доста по-труден. "
Проф. Гечев уточни като причина Българска социалистическа партия да не желае да се коалира с ГЕРБ и Движение за права и свободи   " голямото черно леке на корупцията, която е пуснала пипала в страната през последните 12 години и поради която целият свят ни сочи с пръст ". " Няма по какъв начин да управляваме с тези, които от хазарта да вземем за пример са откраднали над 700 млн. лева Въпросът е кардинален ", акцентира социалистът.
Според него Българска социалистическа партия няма аргументи да се срами, тъй като през последните 7 месеца е съумяла да реализира по-голямата част от социално-икономическата си стратегия. Той даде образец с обезщетенията за бизнеса, тавана на цените на тока, прехвърлянето на средства от свръхпечалбите на енергийните сдружения към българските семейства и бизнес и започването на преизчислението на пенсиите.
" Ще продължим връзките си с " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", тъй като, колкото и да са сложни те, Българска социалистическа партия е национално виновна и в границите на рационалното ще създадем всичко допустимо да сближим позициите си. В рецесии би трябвало да търсим общи пътища за решаването на проблемите, несъмнено, без да се прекрачват избрани правила ", сподели още проф. Румен Гечев.
Той разяснява още, че българите би трябвало да излезем от клопката на " фоби " и на " фили ". " Ние сме определени в българския парламент, с цел да пазиме българските ползи. Ако Съединени американски щати да вземем за пример предлагам по-сигурни доставки на газ на по-ниски цени, няма проблем. Чудесно е, че пускаме интерконектора с Гърция. Но в това време е извънредно безразсъдно натрапеното извън разделяне на българите на " фили " и " фоби ". Да погледнем картата на света - къде се намираме ние да забележим какви са благосъстоянията на естествени запаси и да кажем – не, вечно се отхвърляме от все още най-евтиния природен газ и нефт, споделяме това е монопол и го унищожаваме, и отиваме към другия монопол, където да караме от 10 000 километра полутечен газ. Критерият на нас, българите, би трябвало да бъде кое е потребно за България, кои връзки ни носят стопански изгоди, кои ни носят политическа сигурност, кои подсигуряват българската стопанска система в този момент и бъдещето на нас и на нашите деца. Да се вършим на по католици от папата не е задоволително, когато не е в български интерес ", счита определеният за депутат от левицата.
Проф. Гечев сподели още, че не е удовлетворен от резултата на Българска социалистическа партия, само че това не значи, че има срив. Той изясни, че когато партиите излизат от ръководството, те нормално губят гласоподаватели.
" Това е предписание в целия свят. Това, че сме изгубили един народен представител не е нищо ужасно. Но това значи, че ние би трябвало да работим по-добре, тъй като явно не сме съумели да достигнем до задоволително гласоподаватели ", заключи социалистът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР