При строителството на новите сгради в България има определени изисквания

...
При строителството на новите сгради в България има определени изисквания
Коментари Харесай

По-евтино е да паркираш колата си в София или в Скопие, Белград и Атина?

При строителството на новите здания в България има избрани условия за брой гаражи и паркоместа, които прележат към броя жилища – по едно паркомясто или гараж на една жилищна единица. Проблемът с паркирането в София задълбочи и покачването на цените. По думи на специалиста по недвижими парцели Евгени Василев, до момента в който цената на жилищата се усилва с 30-40%, при гаражите тя скача съвсем двойно, написа bTV.

По негови думи един гараж в София сега е със междинна цена 30-35 хиляди евро, а едно паркомясто, в случай че е в сутерена на постройката, е сред 20 и 25 хиляди евро. Ако е външно, със опция за паркиране в двора на постройката, могат да се намерят и предложение за към 15 хиляди евро.

Проверка демонстрира, че цените на гаражите в нашите прилежащи страни също бележат растеж.

Скопие (Северна Македония)

Според македонската медия " Денар “ цената на гаражите в Скопие скача до 10 000 евро, само че това не пречи да се се разпродават като " топъл самун “. Това е цената, която някои вложители желаят за гаражи в нови здания в центъра на Скопие. За съпоставяне, преди няколко години в същите квартали е можело да се купи гараж за 3-4000 евро.

Разбира се, цената на гаража зависи от местоположението и цената на постройката, само че съгласно информацията сега съвсем няма гаражи по-евтини от 6000 евро в цяло Скопие.

Белград (Сърбия)

Ако желаете да закупите гараж в Белград, ще би трябвало да похарчите най-малко 9000 евро, което е най-евтината цена, предлагана в обявите, покрай Фонтана в Белград. Тази цена обаче е изключение, защото в останалата част на столицата не можете да намерите гараж по-евтин от 15 000 евро.

Според сръбската медия " Слободен щемпел “ гаражите в топ центъра на града са към 24 000 евро. Най-скъпият гараж в Белград, който се предлага в разгласи, коства 43 850 евро и се намира на улица " Юрия Гагарина ".

Атина (Гърция)

Наша инспекция в уеб страницата за продажба на парцели в Гърция xe.gr демонстрира, че цените в Атина на паркоместата са сред 15 и 20 хиляди евро, а тези на гаражите сред 20 и 40 хиляди евро според от това в коя част на града се намират.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР