При спецоперация във Велико Търново беше неутрализирана организирана престъпна група,

...
При спецоперация във Велико Търново беше неутрализирана организирана престъпна група,
Коментари Харесай

Разбиха най-голямата наркогрупа на територията на Велико Търново

При спецоперация във Велико Търново беше обезвредена проведена незаконна група, занимавала се с опиати, която по изключително жесток метод е налагала монопол на дилърите.

Специализираната полицейска интервенция с присъединяване на чиновници на ГДБОП, ОДМВР – Велико Търново, дирекция „ Жандармерия “ и чиновници от бюрото по отбрана към основния прокурор, е извършена през вчерашния ден на територията на Велико Търново, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Проверени са 23 адреса, на четири от тях са открити и конфискувани наркотични субстанции – марихуана, метаамфетамин и пико. Намерена е и преносима лаборатория за произвеждане на пико. Назначени са експертизи за установяването на количеството им.

В хода на акцията са арестувани 15 участници в незаконната скица. Ръководителят на групата и неговият заместител са с престъпни регистрации в полицията.

Това е най-сериозната група, занимавала се с този вид активност, на територията на Велико Търново, а може би и на района, заяви прокурор Иван Гешев.

Той разясни, че на арестуваните ще бъдат повдигнати обвинявания, съгласно ролята и присъединяване им в проведената незаконна група.

Задържаната през вчерашния ден група е правила извънредно брутални насилия над дилъри, събрани са задоволително материални доказателства, добави гл. комисар Ивайло Спиридонов.

Главен комисар Младен Маринов даде висока оценка на постигнатия синхрон на работа с всички ангажирани институции. По думите му резултатите от този жанр на взаимна работа са все по-добри. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи акцентира, че присъединяване на прокурор „ на терен " способства за по-лесното застраховане на досъдебното произвеждане.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР