При спецакция на белгийската полиция беше арестуван нападателят, който в

...
При спецакция на белгийската полиция беше арестуван нападателят, който в
Коментари Харесай

След престрелка: Заловиха атентатора, който уби двама в Брюксел

При спецакция на белгийската полиция беше задържан нападателят, който в понеделник вечер умъртви двама шведски жители при пукотевица в центъра на Брюксел. Мъжът от тунизийски генезис е бил обезвреден в квартал Скаарбеек. Говорител на полицията съобщи, че при интервенцията е бил открит огън, само че не разяснява дали мъжът е ранен.

По-рано Белгия увеличи равнището за паника за тероризъм на най-високата четвърта степен. Инцидентът стана в 19 часа локално време, а вследствие на офанзивата на полувремето беше анулиран мачът сред Швеция и Белгия, който беше плануван за понеделник вечер като част от квалификациите за Евро 2024-та. Жертвите са били футболни ентусиасти.

 
Не позволихме на почитателите да изоставен стадиона, до момента в който не се уверихме, че това може да стане по безвреден метод. Снощи на футболния стадион чухме мотото " tous ensemble ". А то значи, че всички сме дружно в това. И мисля, че това беше окуражаващо, изключително за шведските последователи. Службите за незабавна помощ съпровождат шведските последователи. Присъстват и психолози които ще работят, до момента в който ентусиастите не отлетят назад, надяваме се, допустимо най-скоро.
Александер де Кро, министър председател на Белгия

35 хиляди души на стадиона трябваше да останат по местата си, до момента в който най-после на светлинните табла не беше изписано, че може безвредно да стартират да напущат оборудването.

 
Гледахме мача, когато внезапно ни оповестиха, че повече няма да продължи. Казаха ни, че спирките на метрото и трамвая са затворени. Трябваше да чакаме за информация. Накрая ни изтеглиха.
Каролин

Във видео, снимано от самия причинител, той признава за закононарушението си и твърди, че е почитател на " Ислямска страна ". Мъжът твърди, че дейностите му са възмездие за гибелта на шестгодишно момче от палестински генезис. Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и президентът на Франция Еманюел Макрон показаха съболезнования на фамилиите на жертвите и осъдиха остро офанзивата.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР