При случая в Асеновград има една тенденция, която има различни

...
При случая в Асеновград има една тенденция, която има различни
Коментари Харесай

Карлос Контрера: След Асеновград ситуацията с ромите е епидемична

При случая в Асеновград има една наклонност, която има разнообразни проявления обратно във времето – да вземем за пример в Катуница и в Гърмен. Ситуацията е епидемиологична, тъй като след Асеновград имаше няколко сходни случаи. Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация в София Карлос Контрера.

Институциите би трябвало да изследват и психологическия фактор, тъй като ромите явно са способни на експанзия освен в местата, където живеят, а и отвън тях, добави той.

Не е належащо някой да инспирира сходни събития, те се случват макар нас. Едва ли има естествен български жител, който би желал да се стига до сходни случаи, акцентира националистът.

Гетата са комфортна сива зона за всеки представител на българското общество, който е решил да се нарежда там. Години наред се постановяваше моделът взаимно спокойно битие, само че този модел не работи, защото една общественост, оставена дълго време сама, намира себе си за самодостатъчна и основава свои лични правила, което води и до появяването на циганските барони и лихвари, които държат популацията в гетата като крепостни селяни. Това са доста тежки процеси, които провокират обществени протести. Затова в гетата би трябвало да се върне полицията, просветителната и обществената система. Решението е сложно и то е обвързвано с напъните на всички институции, съобщи още Карлос Контрера.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР