При следващото обновяване на световната ранглиста ще станем свидетели на

...
При следващото обновяване на световната ранглиста ще станем свидетели на
Коментари Харесай

За пръв път от 5 години: Зверев ще изпадне от Топ 10


При идващото възобновяване на международната класация ще станем очевидци на нещо, което не се е случвало от доста време. Александър Зверев ще изпадне от Топ 10, където се намира непроменяемо от 31 юли 2917 година насам. Причината, несъмнено, е дългото му неявяване от корта и невъзможността да отбрани точките, насъбрани на този стадий от предишния сезон.

Германецът приключи доста мощно 2021 година, като завоюва купите на ATP 500 шампионата във Виена и на Финалите в Торино, а в това време игра полуфинал на Мастърса в Париж. Преди това роденият в Хамбург тенисист завоюва купата на различен Мастърс шампионат – този в Синсинати, и доближи до полуфинала на US Open.

Зверев не е играл от Ролан Гарос насам, когато контузи тежко глезена си по време на полуфиналния конфликт с Рафаел Надал. Очакваше се олимпийският първенец да се завърне в игра през септември, повеждайки отбора на Германия в мачовете от груповата фаза на Купа „ Дейвис “. Впоследствие обаче се оказа, че възобновяване му ще отнеме повече време от плануваното.

Въпреки това, в случай че всичко към Зверев е наред, почитателите му ще го видят на корта преди края на годината. Световният №6 съобщи присъединяване на демонстративия шампионат Diriyah Tennis Cup, който ще се организира в Саудитска Арабия от 8 до 10 декември.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР