При силна мобилизация на обществото - няма да се наложи

...
При силна мобилизация на обществото - няма да се наложи
Коментари Харесай

Деница Сачева разкри дали ще има контрол при спекула на цените

При мощна готовност на обществото - няма да се наложи въвеждането на още по-строги ограничения. Трябва да подчертаем, че 93% от хората, инфектирани с ковид - оздравяват. Това съобщи в ефира на Нова телевизия общественият министър Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е.

По думите ѝ общините ще получат спомагателен запас за подкрепяне на самотно живеещите и нуждаещите се хора. Общините ще се координират по места. Попитана дали ще има мораториум на сметките, тя съобщи, че е прекомерно рано да се реши дали да се приложи сходна мярка. "На този стадий не се планува такова нещо. Трябва да бъдем рационални ", акцентира още тя.

Сачева бе безапелационна, че за този един месец бизнесите, които са съществено наранени от ограниченията ще получават 60% поддръжка за заплати на хората си. "В България има съществуващи механизми - Фонда за безработица е един от тях. Сроковете, които съблюдаваме са извънредно бързи по отношение на обстановката. Днес ще обявим всички документи от Национален осигурителен институт,които ще могат да се попълнят електронно и служебно, а не да се върви на място в офисите ", сподели общественият министър.

Д-р Иво Петров: България взе доста бързо ограничения против COVID-19

"Правим това за този месец, когато сме в изключително състояние ", акцентира още Сачева и добави, че банките ще намерят гъвкави схеми, тъй като те нямат потребност от неприятни заеми.

На въпрос за обществените служащи, които са на терен и какви ограничения се взимат за предпазването им, тя отговори, че към момента си нямат всичко, само че са поръчали нужното. "Ето за какво ни трябват обществените услуги - поддръжката на възрастните хора и доставката на храна по домовете. В такива моменти разбираме за какво ни е нужен Закон за обществената помощ ", безапелационна бе Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е.

Що се отнася до това дали 60-годишен може да откаже да върви на работа и бременните, тя съобщи че министър председателят в петък е оповестил за предпазени групи: бременните, дамите в процедури по инвитро, хората над 60-години и родителите на дребни деца, които няма кой да им гледа детето. "Препоръчваме и на частния бизнес да го направи, тъй като рецесията ще отмине и те ще се нуждаят от хора ", сподели тя.

"Болестта няма да се забави, в случай че страната спре. Тя ще се забави, в случай че съблюдаваме по-голяма хигиена, отдалеченост и самодисциплина. Ние сме създали всичко, което е належащо. Решения могат да се вземат непрестанно и да се анулират също по този начин ", счита тя.

Попитана дали обмислят вид за надзор на спекулата с най-необходимите артикули, тя съобщи, че ще има непоколебим надзор на спекулата. "Не мога да кажа за момента дали ще има таван на цените. Известно повишаване на цените е целесъобразно, само че при далавера - страната ще се намеси ", съобщи тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР