При шипове в петата е важно да се разберат причините

...
При шипове в петата е важно да се разберат причините
Коментари Харесай

Как се лекува шип в петата?

При шипове в петата е значимо да се схванат аргументите за появяването и да се вършат извършения. Могат да се появят поради неправилна стойка, прекалено физическо натоварване, наднормено тегло, плоски стъпала, дълготрайно носене на високи токчета и други

Ако не можете да стоите прави дълго време денем, това най-вероятно е поради шип в петата.

Ако не се лекува, може да аргументи калцификация на ставата заради нарушаване на походката и непропорционалното натоварване. Освен това може да се трансформира в хронично положение, като ще промени и походката ви. Могат да се появят проблеми със стъпалото, коленете, бедрата и гърба.

Какви са признаците?

Силна болежка в петата при първите няколко стъпки след ставане от леглото заран и тази болежка се облекчава при непринудено ходенеПри дълготрайно седене денем болката се появява при първото ставанеУсеща се болежка при дълготрайно вървене през деняБолките в петата денем също са доста честиПродължителното вървене ускорява болката. Болката не изчезва, до момента в който възпалението в тъканта не се излекува

Как се лекува?

Първото нещо е отмора. Необходимо е да се понижи натиска върху стъпалото и да се внимава да не се претрупва.

Трябва да се дефинира дали има нарушаване на походката или не и в случай че има да се поправя стойката.

Можете да поставите лед върху мъчителната зона за двадесет минути, два или три пъти дневно.

Болката в петата може да бъде понижена и следена с подобаващи извършения, които могат да се вършат вкъщи.

Поставете топка за тенис под крайници си и масажирайте, като я въртите.

Специалните стелки също са ефикасни за понижаване на болката. Шината, употребена през нощта, поддържа стъпалото на 90 градуса.

Физиотерапията е един от ефикасните способи за лекуване на шип в петата.

В някои случаи се постанова лекуване с лекарства.

В редки случаи може да се извърши интервенция.

Домашни извършения при шипове в петата

Сухожилието, което губи своята еластичност и се съкратява и предизвиква шип, може да бъде възобновено с извършения, тъй че упражненията за разпъване разрешават на това сухожилие да възвърне предходната си еластичност.

При новопоявила се болежка в петата, която не е достигнала рискови размери, можете да вършиме две извършения.

Свийте коляното и го облегнете на стената. Петата и сводът на стъпалото ще се раздължен, до момента в който се накланяте. Останете в това състояние за 10 секунди, след което се отпуснете и застанете прави.

Повторете упражненията двадесет пъти за всяка болна пета. Като държите единия крайник пред другия, наведете се напред над противоположната страна. Свийте коленете си и приклекнете, като държите петите си на земята колкото е допустимо повече.

Петата и сводът на крайници ви ще бъдат разтегнати, като че ли петите ви се издигат нагоре освен това разпъване. Останете по този начин 10 минути, отпуснете се и се изправете. Повторете това придвижване двадесет пъти.

Домашно лекуване

Трябват ви почистени черни стафиди, приблизително пикантен червен пипер. Прави се на 3 стадия, всеки от които се ползва по 3 дни.

След като счукате в хаванче три супени лъжици приблизително пикантен червен пипер, увийте петата си с тензух или марля преди лягане вечер. На сутринта превръзката се отстранява. Повторете три дни.

Намачкайте 3 супени лъжици черни стафиди, вечер преди лягане и увийте петата си с тензух или марля. На сутринта превръзката се отстранява. Прилага се три дни.

Смесете пикантен червен пипер със стафиди, използвайте 3 супени лъжици и увийте с тензух или марля петата преди лягане вечер. На сутринта превръзката се отстранява.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР