При сформиране на ново правителство в Австрия вече можем да

...
При сформиране на ново правителство в Австрия вече можем да
Коментари Харесай

Андрей Новаков: Напълно възможно е да влезем едновременно в сухопътния Шенген и еврозоната

При съставяне на ново държавно управление в Австрия към този момент можем да получим дата за влизане и по суша. Вероятно ще е през 2025 г. Решението на България да влезе в Шенген е необратимо и абсолютно. Първоначално е единствено по въздух и вода. Напълно допустимо е да влезем по едно и също време в Шенген и еврозоната. Това сподели за " Твоят ден " евродепутатът от ГЕРБ–ЕНП.

" Опозицията желае да принизи достиженията на държавното управление, въпрос на време е опашките по границите да изчезнат. И сега работи Дъблинско съглашение - когато една страна е пропуснала бежанци, тя би трябвало да се погрижи за тях и да ги настани, това не е нищо ново. Задълженията ни към Европейски Съюз са непроменени. В Австрия предстоят избори, като ръководещите са трети съгласно изследванията и пробват с изразителност на крайните националисти да завоюват поддръжка. Така споделят, че България няма да влезе в Шенген. Австрия е спирана от Германия за същите рецензии, отправяни към нас ", съобщи Новаков. 

Според него България от дълго време извършва всички критерии за Шенген, само че не и за еврозоната. " За там инфлацията би трябвало да бъде смъкната до 2%. Нашата е към 5%, след ротацията държавното управление ще има значима задача - антиинфлационни ограничения, с цел да можем да влезем ", разяснява той. И добави, че в доста страни към този момент са подготвени за евроизборите със своите листи. А по отношение на това дали ще се кандидатира, отговори сбито, че това зависи от, само че той би приел номинация.

Относно ПВУ Новаков посочи - несъмнено е, че ще загубим средства. " Беше готов при започване на 2020 година, срокът за внасянето му беше средата. Ние го входирахме в края на 2021 година, редактирахме го и стартира да се разплаща през 2023 година Затова и бяхме употребявали едвам 3% от него, а крайният период е края на 2026 година, остават 3 години за 12 милиарда лв.. Това е съвсем сигурна формула за загуба на средства. Всичко над 80% асимилиране би било чудесно достижение ", безапелационен е евродепутатът. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР