При сезонното наводнение в коритото на река Ганг стихията изрови

...
При сезонното наводнение в коритото на река Ганг стихията изрови
Коментари Харесай

Река Ганг разкрива погребани жертви на COVID-19 в Индия

При сезонното наводняване в коритото на река Ганг стихията изрови плитки гробове и разкрива някои от стотиците тела, които са били заровени от реката по време на скорошния скок в пандемията в Индия, заяви Агенция " Франс прес ".

Нерадж Кумар Сингх, чиновник в северния град Алахабад, съобщи, че през последните три седмици е трябвало да бъдат кремирани съвсем 150 тела.

" Ние не ексхумираме никакви тела, а единствено тези, които изплуват заради повишение на равнището на водата, се кремират ", сподели той.

" Районът се простира на километър и допускаме, че има заровени към 500-600 тела ", сподели Сингх пред " Франс прес ". Взимат се всички защитни ограничения при работа с телата, до момента в който се извършват последните ритуали.

Смята се, че множеството са умряли от ковид през април и май, когато Индия е била наранена от скок на инфекции, които претрупаха лечебните заведения в доста региони.

Някои фамилии не са могли да си разрешат дърва за обичайни индуистки кремации, тъй че телата са били потопени в Ганг или заровени в пясъчни крайбрежия в непосредствена непосредственост до реката.

Сега тези региони са наводнени, защото заради годишните мусонни дъждове реката приижда, отмива пясъка и разкрива труповете. Броят на тези гробове породи съмнения, че общата смъртност на Индия от пандемията може да надвиши милион, няколко пъти повече от формалните жертви от съвсем 400 000.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР