При сблъсък между два учебни самолета Л-39 загинаха трима украински

...
При сблъсък между два учебни самолета Л-39 загинаха трима украински
Коментари Харесай

Трима украински военни летци загинаха при сблъсък на два самолета

При конфликт сред два образователни самолета Л-39 починаха трима украински военни летци. Те изгубиха живота си в небето над Централна Украйна, оповестиха през днешния ден украинските военновъздушни сили, представени от Ройтерс.

Военновъздушни сили показаха, че единият от летците, чиято позивна била „ Juice “ („ Джус “), е бил прочут поради многото изявленията, дадени от него за задгранични медии. Катастрофата станала през вчерашния ден в Житомирска област, която се намира западно от столицата Киев.

„ Поднасяме съболезнования на фамилиите на починалите. Това е мъчителна и непоправима загуба за всички ни “, написаха украинските военновъздушни сили в обществената мрежа Телеграм и прибавиха, че се води следствие за определяне на аргументите за конфликта.

Смъртта на летците е тежка загуба за Украйна. Държавата се приготвя за голямото изпитание да образова допустимо най-бързо екипажите на своите Военновъздушни сили да летят дарените ѝ от Запада изтребители Ф-16. Досега на Киев са обещани най-малко 61 от този тип военни самолети, припомня Ройтерс.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР