При създаването на флагманския електромобил Cadillac Escalade IQ General Motors

...
При създаването на флагманския електромобил Cadillac Escalade IQ General Motors
Коментари Харесай

Cadillac представи огромния електрически SUV Escalade IQ с пробег до 724 километра и цена от $130 000

При основаването на флагманския електрически автомобил Cadillac Escalade IQ General Motors реши да се откаже от остарялата платформа с мотор с вътрешно горене, която е в основата на неговите прародители и да употребява опциите на платформата Ultium във версията ѝ за огромни електрически автомобили като Hummer EV. Резултатът от тези старания е Cadillac Escalade IQ, който може да измине до 724 километра с едно презареждане и да обезпечи на пасажерите и лидера ненадминато равнище на разкош и комфорт.

Cadillac Escalade IQ е със задвижване на всички колела и дължина на междуосието 3460 милиметра, като е в положение да се завърти на 12-метров сектор от пътя, а в случай че е належащо да напусне тясно пространство той може да се измести диагонално, завъртайки колелата на предния и задния мост в една и съща посока.

Той получава батерия с потенциал над 200 kWh, чието зареждане е задоволително за към 724 километра пробег. Тя може да бъде заредена на подобаваща станция за бързо зареждане относително бързо – за 10 минути ще се зареди за 160 километра пробег. Подобно на всички останали електрически автомобили на GM на платформата Ultium, флагманът на Cadillac ще може да зарежда външни битови потребители.

Cadillac Escalade IQ е по-голям от предшественика си с бензинов мотор във връзка с външните размери, защото дължината му е повишена до 5697 милиметра, а широчината – до 2167 милиметра. В същото време ъгловата класическа форма е трябвало да бъде пожертвана в името на по-добрата аеродинамика и в това отношение той превъзхожда своя предходник с 15%. Височината е понижена с 3 милиметра до 1934 милиметра спрямо предшественика. По подразбиране Cadillac Escalade IQ се предлага с разграничени „ капитански “ седалки на втория ред. Електромобилът може да побере общо 7 души.

Escalade IQ разполага с солидна централна подпора, отделяща седалките на втория ред с спомагателен сензорен екран с необятни благоприятни условия за ръководство, в това число автоматизирано отваряне и затваряне на вратите. Бордовата развлекателна система може да наброява до 40 високоговорителя AKG с функционалност за съраунд тон, има опция за персонализиране на осветлението, поддръжка на Android, само че Apple CarPlay към момента не се поддържа.

Пневматичното окачване Cadillac Escalade IQ употребява амортисьори с следена неотстъпчивост, може да се повдига с 25 и да се спуска с 50 милиметра, с цел да се улесни качването, слизането и товаренето на багаж. Между другото, под солидния похлупак има лично багажно поделение за с потенциал 345 литра, където има задоволително място.

Двойка електромотори с обща мощ 750 конски сили обезпечават на Escalade IQ освен задвижване на всички колела, само че и впечатляваща динамичност за размерите и тежестта си. В естествен режим мощността на електромоторите му е лимитирана до 680 конски сили, с цел да се пести електрическа енергия, а с цел да се осъществя цялостният капацитет на Escalade IQ, лидерът би трябвало да включи специфичен режим. Между другото, ръководството на този електрически автомобил е най-вече сензорнo, а това може да разстрои доста хора. Той е планиран предвид на опцията за изтегляне на ремарке с тегло над 3,6 тона.

Cadillac Escalade IQ ще бъде пуснат в продажба през идващото лято на първична цена от 130 000 $, която елементарно може да бъде доста надвишена от многочислените налични варианти.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР