При съвместна специализирана операция на служителите от областната дирекция на

...
При съвместна специализирана операция на служителите от областната дирекция на
Коментари Харесай

Удар на полицията! Разкриха голяма наркооранжерия при спецакция в Селановци, има задържани

При взаимна профилирана интервенция на чиновниците от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Враца и районната прокуратура в Оряхово е разкрита наркооранжерия в село Селановци, стана ясно на ексклузивен брифинг с присъединяване на старши комисар Янко Янколов, районният прокурор на Оряхово Гергана Кюркчийска и окръжният прокурор на Враца Десислав Начков.
Това е следващата взаимна акция сред регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи и районната прокуратура, която е част от тактиката на основния прокурор Иван Гешев за битка за битовата престъпност.
Акцията е извършена на 15 май в землището на село Селановци. След подаден сигнал, униформените са локализирали терен в региона на лозята в обитаемото място, заяви наблюдаващият прокурор по формираното дело Гергана Кюркчийска. Тя добави, че мястото е било добре подбрано и труднодостъпно и за достигането до него се е наложило да бъде употребена профилирана техника.
На мястото са открити 106 броя растения от рода на конопа, за които са полагани постоянни грижи. На терена е арестувано едно лице, а по-късно още трима. Един от съизвършителите се е укрил, само че е открит от органите на реда в бивак на брега на река Дунав. В хода на профилираната акция са арестувани още двама души. Общият брой на хванатите досега е 6, като всички от тях са мъже и са пълнолетни, добави още Кюркчийска.
Петима от тях са с непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “, а един, който е взел участие епизодично е освободен с парична гаранция.
Последвали са и претърсвания на парцелите на задържаните, 4 от които са в Селановци. В тях са открити съоражения за развъждане на наркотичните растения, мобилни телефони, видеонаблюдение, противозаконни муниции, въздухопроводи и препарати за растителна отбрана. В дворно място наоколо до жилището на един от хванатите са открити още 8 стръка коноп.
Трима от арестуваните под стража са престъпно проявени и осъждани, а другите двама не са с чисти досиета. Установено е, че част от тях са употребявали наркотични субстанции и са известни на униформените с предходни прояви.
Заловените показват висок витален стандарт и не работят на никое място, добави още районният прокурор.
„ Всички гледаме в една посока, работата ни не стопира. Вчера организирахме още една интервенция в Козлодуй, при която имаме трима арестувани “, сподели ст. комисар Янко Янколов.
Той добави, че работата на полицията в дребните обитаеми места е сложна, защото хората там се познават и информацията се популяризира бързо, само че все пак чиновниците на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи са съумели да разобличат причинителите.
„ Работата по случая продължава “, увери Янколов.
За нарушителите на закона се плануват санкции от 2 до 5г. отнемане от независимост и санкции от 2 000 до 5 000 лв., сподели окръжният прокурор Десислав Начков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР