При съвместна полицейска операция в България и Испания бе разбита

...
При съвместна полицейска операция в България и Испания бе разбита
Коментари Харесай

Разбиха българска банда, контролирала проституцията в испанския град Марбеля

При взаимна полицейска интервенция в България и Испания бе разрушена българска проведена незаконна група, пробвала да откри цялостен надзор върху проституцията в целия крайбрежен регион от Торемолинос до Марбеля, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на ДПА и Агенция Франс Прес.

При интервенцията са арестувани 34 членове на организацията, правила незаконна активност и в двете страни (26 души в Испания и 8 в България). Освободени са 13 жертви, принудени да проституират, заяви в официално съобщение испанската полиция. Не се прецизира по кое време са осъществени арестите. Претърсени са 21 адреса на няколко места в региона на Малага и 15 адреса в България. По разпореждане на правосъдните управляващи е наложена забрана върху 6 недвижими парцела и запор на 18 автомобила и няколко банкови сметки. Координацията сред управляващите на двете страни е била осъществена през европейските органи за полицейско и правосъдно съдействие Европол и Евроюст.

Разследването е почнало през септември 2014 година, когато жена с българско поданство отишла в локалния полицейски комисариат в Марбеля и споделила, че е избягала от хора, които желали да я принудят да проституира. Жертвите са били подбирани от небогати региони на България и примамвани да отидат в Испания с обещания за разточителен живот. Вместо това са били изнудвани, карани да проституират и да крадат банковите карти на клиентите си. Някои дами даже дрогирали клиентите си, с цел да ги оберат по-лесно. Ако отказвали да проституират, дамите били заплашвани, че техните близки в България ще пострадат. Младите майки били изключително податливи на тези закани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР