При сърдечния арест настъпва внезапна загуба на кръвообращение, причинена от

...
При сърдечния арест настъпва внезапна загуба на кръвообращение, причинена от
Коментари Харесай

„Младите лекари“ с капания при „внезапна сърдечна смърт“

При сърдечния арест настава неочаквана загуба на кръвообращение, породена от незадоволително изпомпване на сърцето. Хората получили сърдечен арест губят схващане, имат нарушено дишане или цялостна липса на такова. В медицината положението се назовава още „ неочаквана сърдечна гибел “ .

Спирането на кръвотока към органите на човешкото тяло може да бъде съдбовно без неотложно лекуване. В международен мащаб седем от 10 сърдечни ареста се случват на публични места пред очите на хората, само че по-малко от 20% от очевидците оказват първа помощ.

Причината е, че хората не знаят по какъв начин да реагират в такива случаи, с изключение на да се обадят на телефон 112. За това „ Младите лекари “ възнамеряват да проведат обучителни акции измежду разнообразни възрастови групи от популацията в Бургас.

По този мотив управлението на съдружие „ Младите лекари “ се срещна с административния шеф на най-новата и съвременна високотехнологична болница в Югоизточна България доктор Лидия Стефанова. Тя приветства концепцията на младите лекари и даде обещание, че ръководеното от нея лечебно заведение ще окаже цялостна поддръжка при реализирането ѝ.

Д-р Стефанова предложи самодейността да обхване и децата в учебните заведения, които да бъдат подготвени по какъв начин се прави сърдечен масаж и обдишване . Такава акция измежду децата към този момент е осъществена в различен град от екип кардиолози под управлението на доктор Стефанова.

„ Стотици животи могат да бъдат избавени всяка година, в случай че две ръце оказват помощ в първите минути на случая “, акцентира доктор Лидия Стефанова.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР