При регистрация в дирекциите Бюро по труда, търсещите работа лица

...
При регистрация в дирекциите Бюро по труда, търсещите работа лица
Коментари Харесай

Регистрацията в бюро по труда ще става с по-малко документи

При регистрация в дирекциите „ Бюро по труда ", търсещите работа лица ще показват по-малко документи. Това плануват промени в Правилника за използване на Закона за поощряване на заетостта, които бяха утвърдени от държавното управление, съобщи кореспондент на БГНЕС. Ще отпадне условието при регистрация, търсещите работа лица да показват документи, удостоверяващи общ и/или длъжностен стаж, и/или застрахователен стаж. При нужда Агенцията по заетостта ще получава информация от Националния застрахователен институт.

Чрез смяната се дефинират и нормативни условия за създаването на планове на стратегии за претовареност и образование от браншови организации, институции и организации. Дефинират се и критериите за оценка на тези стратегии от страна на комисиите за асортимент и оценка, назначавани със заповед на министъра на труда и обществената политика. Въвеждат се и нормативни периоди за осъществяване на оценката за допустимостта/съответствието на работодателите, кандидатстващи за приемане на средства по стратегии и насърчителни ограничения за претовареност и образование, осъществени под формата на схеми за минимална / държавна помощ.

Целта на измененията е да се облекчи съществуващата административна процедура за регистрация на търсещите работа лица, да се усъвършенства качеството на стратегиите за претовареност и образование и да се усъвършенства работа на комисиите за асортимент и оценка на тези стратегии. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР