При раждането бебето вижда черно-бяло. Не различава формите, светлините и

...
При раждането бебето вижда черно-бяло. Не различава формите, светлините и
Коментари Харесай

Какво вижда бебето до една година

При раждането бебето вижда черно-бяло. Не разграничава формите, светлините и едва регистрира придвижванията. Вижда и цветовете, само че не е в положение да ги разграничи. То разграничава лица в непосредствена непосредственост до себе си, само че не може да фиксира погледа си. Затова очите му се реят. По-лесно вижда движещи се обекти. На разстояние 20-30 см., на което нормално стои майка му, то вижда на флу – размазано, само че може да разграничи нейните страсти – наслада, яд,обида. На 60 см. това към този момент не е допустимо.

През 1-ия месец

Около първия месец кърмачето може към този момент да разграничи алено от оранжево, както и жълто и зелено. Но единствено, в случай че ги гледа отблизо. През идващите няколко месеца мозъкът ще се учи да разграничава обособените нюанси.

През 2-ия месец

Тогава очичките на бебето фиксират предмети, които са доста близо до него и то може да ги следва с взор от ляво на дясно. Координацията на очите към момента не е съвършена, по тази причина те постоянно блуждаят в пространството. Зрението може да се подтиква с шарени играчки, фотоси, картини.

През 3-ия месец

Зрението последователно се усъвършенства. Подобрява се чувството за светлина и за цветове. Погледът на бебето се мести от предмет на предмет, без то да върти главата. Кооринацията сред очите и ръцете му не е прецизна, само че то към този момент пробва да хване предмети, които вижда, даже и да не чува накъде се движат.

През 4-ия месец

То все по-отчетливо разграничава цветовете и детайлите на своите играчки, книжки и на всички предмети, които са към него. До този миг то е виждало „ плоско “ – фиксирало е мястото на предметите, тяхната величина, форма. Новото му достижение е, че от 4-ия месец стартира да възприема обектите в измерение 3D. Мозъкът възприема информацията за местоположението му и подава сигнал. Ръчикте се протягат и то го хваща.

Продължава на страниците на

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР