При промяна на постоянния адрес шофьорските книжки ще трябва да

...
При промяна на постоянния адрес шофьорските книжки ще трябва да
Коментари Харесай

Ето какви улеснения гласува НС при смяна на личните документи

При смяна на непрекъснатия адрес шофьорските книжки ще би трябвало да се сменят единствено в случай че новият адрес е в друга област. Срокът за подаване на заявление за издаване на нова брошура остава 30 дни. Досега това се постановяваше и при промяна на адреса в друго обитаемо място в същата област. Това взеха решение депутатите на второ четене в Народното събрание. Промените са заложени в Закона за българските персонални документи.

Изтеклите персонални документи към този момент ще могат да се връщат и в българските посолства в чужбина. До момента това можеше да се случва само при органа, издал документа. С новите промени в закона обаче, в случай че български жител се намира отвън страната, може да съобщи изтеклия си паспорт на българските управляващи там.

Административните органи, правосъдната власт и организациите, предоставящи публични услуги повече няма да има право да събира копия от документите ни за идентичност. Според Закона за електронното ръководство " публичните услуги " са просветителни, здравни, водоснабдителни, канализационни, топлоснабдителни, електроснабдителни, газоснабдителни, телекомуникационни, пощенски, банкови, финансови и други услуги.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР