При превишени норми за замърсяване на въздуха над 200 mg/m3

...
При превишени норми за замърсяване на въздуха над 200 mg/m3
Коментари Харесай

При определени условия в София може да въвеждат зелен билет за градския транспорт

При превишени правила за замърсяване на въздуха над 200 mg/m3 в четири измервателни станции за въздуха в София в един ден или два поредни дни в две от станциите кметът на столицата ще има право да вкара така наречен " зелен " билет и да ограничи придвижването в града . Това изясни столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя добави, че на гърба на билета ще има изписана признателност, с цел да може хората да се усещат съпричастни.

Фандъкова се добави, че системата за наблюдаване на въздуха следва да бъде допълнена с нови датчици. Кметицата на София обаче не разяснява за какво една от станциите е ситуирана на Копитото и не изкривява ли това резултатите.

По думите ѝ пред Българска национална телевизия, решението за възстановяване качеството на въздуха е подмяната на отоплителните системи с по-екологични.

В коментар за потреблението на оборудванията на Витоша Фандъкова посочи, че през 2007 година Столичен общински съвет (СОС) взима решение за приватизацията на общинско сдружение " Въжени системи ", с цел да може да се приватизира от частен притежател – от " Витоша ски ".

" Групата на ДСБ единомислещо е гласувала за приватизацията. В изискванията, които се гласоподават, не се споделя, че би трябвало да работят оборудванията, а да се изплатят и да се резервира активността им, само че не и да работят. Тъй като молих да развалим контракти, добре пристигнал е всеки правист, който дава аргументирани доводи за развалянето на контракта ", съобщи Фандъкова.

" По-важното е софиянци да има опцията да употребяват планината през зимата и лятото. При всяко ново държавно управление върша срещи с министрите, които имат отношение към казуса ", увери столичният кмет.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР