При предстоящото посещение на държавния секретар на САЩ Майк Помпейо

...
При предстоящото посещение на държавния секретар на САЩ Майк Помпейо
Коментари Харесай

В Полша Майк Помпейо ще подпише споразумение за увеличаване на американското военно присъствие

При идното посещаване на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо във Варшава се чака той да подпише контракт за увеличение на американското военно наличие в Полша с още 1000 бойци, съобщи ДПА, базирайки се на шефа на полската президентска канцелария.

Помпейо ще подпише съглашението, представлявайки президента Доналд Тръмп. Договорът е реализиране на дело на декларация, подписана предходната година от президентите на Съединени американски щати и Полша, сподели Кшищоф Шчерски.

Държавният секретар на Съединени американски щати ще направи тази седмица обиколка в четири централно- и източноевропейски страни, започвайки във вторник от Чехия.

Обиколката му включва също Словения, Австрия и Полша. Във Варшава го чакат на 15 август.

Споразумението за по-близко военно съдействие планува също от военна база Форт Нокс (щата Кентъки) да бъде трансфериран в Полша част от щаба на Пети корпус на американската войска,пояснява Българска телеграфна агенция.

Сега в Полша са ситуирани към 4500 американски военни. Засилването на наличието в страната бе оповестено на фона на планувано евакуиране на 11 900 американски военнослужещи от Германия, с което числеността им там ще се понижи на 24 000 души.

Съединени американски щати глобиха китайски представители за репресиране на малцинства
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР