При представянето на новия флагмански смартфон Xperia XZ3 на Sony,

...
При представянето на новия флагмански смартфон Xperia XZ3 на Sony,
Коментари Харесай

Шефът на Sony се надява 5G да даде стимул на мобилния бизнес

При представянето на новия флагмански смарт телефон Xperia XZ3 на Sony, шефът на компанията Кеничиро Йошида изрази убеждението си, че преимуществата на 5G ще спасят мобилния бизнес на японския тръст.

Йошида, който през тази година размени дългогодишния началник на Sony Казуо Хирай, разяснява на кръгла маса по време на ревюто IFA 2018, че компанията желае да трансформира своето мобилно отделение в постоянен източник на доходи, изключително в дълготраен проект, по тази причина компанията би трябвало да има богато портфолио.

През последните години мобилният бизнес на Sony изпитва съществени компликации, като пазарът е доминиран от играчи като Apple, Samsung и китайските снабдители като Huawei и Xiaomi.

През първото тримесечие на финансовата си година Sony разгласи загуби на поделението за мобилни връзки в размер на 10,8 милиарда йени ($96,5 млн.), а продажбите на смарт телефони са спаднали с 1,4 милиона до към 2 милиона за трите месеца.

За цялата 2017 година компанията е доставила едвам 13,5 милиона смарт телефона, до момента в който през 2012 година компанията съумя да продаде над 33 милиона устройства.

Йошида изясни обаче, че 5G ще бъде сериозно значима технология за Sony, като се вземе поради нейното богато наличие от игри, музика и видео. „ Те изискват доста огромна пропусквателна дарба (от мобилните мрежи) “, разяснява той.

 Кадър от формалното показване на Sony на IFA 2018

Кадър от формалното показване на Sony на IFA 2018

А 5G дава обещание точно доста ниска инертност и висока пропусквателна дарба, нужни на този вид приложения. „ Това е доста значимо за нашата електроника, тъй че би трябвало да осезаем този миг. Именно затова ние сме ангажирани твърдо с мобилното пространство “, добави Йошида.

Представеният на IFA флагман Xperia XZ3 се отличава със своя 6-инчов екран, осъществя по OLED технология и с поддръжка на HDR функционалност. Телефонът разчита на технологиите на Sony, познати от тв приемниците Bravia. Sony е вградила в устройството и изкуствен интелект (AI), който обезпечава функционалности като бутон „ смарт пускане “, засичащ дали телефонът се държи хоризонтално и тогава автоматизирано задейства камерата.

 Представеният на IFA флагман Xperia XZ3

Представеният на IFA флагман Xperia XZ3

Има сензорен бутон и в профил, който употребява изкуствения разсъдък, с цел да даде комфортен достъп до известни приложения, които се отварят с двойно почукване на една от двете страни на телефона.

Освен изкуствен интелект и OLED Xperia XZ3 разполага и с по-голяма батерия. Устройството разчита на процесора Snapdragon 845, има 4GB RAM памет, 64GB вътрешен потенциал за предпазване, читател за пръстов отпечатък и стъклен тил. Предната камера към този момент употребява 13MPx датчик, до момента в който предходните модели са с 5MPx.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР