При предсрочни парламентарни избори първа политическа сила отново е ГЕРБ-СДС

...
При предсрочни парламентарни избори първа политическа сила отново е ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

При предсрочни парламентарни избори днес, ГЕРБ-СДС отвява ПП с близо 6,5 % разлика

При предварителни парламентарни избори първа политическа мощ още веднъж е ГЕРБ-СДС с 22,6 % поддръжка. Втора с близо 6,5 % по-малко е " Продължаваме промяната ", трета - Движение за права и свободи с 12,2 %, четвърта е Възраждане " - 10 %.
 
Българска социалистическа партия е към този момент обичайно пета политическа мощ, за която съгласно Маркет ЛИНКС ще гласоподават 9,6 %. Следва " Демократична България " с 8,3 %. При избори в този момент " Български напредък " остава вън от Народно събрание, защото би получила едвам 2,6 % от вота на гласуващите. Извън Народното събрание би останала и " ИТН " с 2,2 % поддръжка. 
 
  " За страдание, готовността за гласоподаване понижава. Понастоящем подготвеност за гласоподаване показват единствено твърдите партийни електорати ", съобщи пред bTV Добромир Живков. 32% декларират, че твърдо ще гласоподават, 26% сигурно няма да гласоподават, 16% се двоумят.
 
Според социолога политическата рецесия води до спад на доверието в политическата класа. 76% от запитаните нямат доверие на съпредседателя на " Продължаваме промяната " и някогашен министър председател Кирил Петков, до момента в който 19% му имат доверие. 57% считат, че е значимо да има машинно гласоподаване, с цел да има почтени избори, 25% не поддържат това изказване, а 18% не могат да преценяват.
 
 Машинното гласоподаване значимо ли е с цел да има почтени избори Машинното гласоподаване значимо ли е с цел да има почтени избори Източник: bTV
За следващ път се регистрират малко по-висока степен на съмнение към президента, в сравнение с доверие. " През годините той се радваше на доверие от към 55%. Сега 40% от интервюираните имат доверие на президента Румен Радев, а 41% нямат такова ", сподели Живков. 43% нямат доверие на служебния министър председател Гълъб Донев, до момента в който 18% имат доверие. По настоящем държавното управление и в частност служебният министър председател остават в сянка, главния фокус е върху политическите водачи и всички те означават спад през последните месеци.
 
 Доверие и съмнение в политически фигури Доверие и съмнение в политически фигури Източник: bTV
" За страдание, от позиция политическата обстановка в страната българските жители дават доста ниски оценки. Изразяват своето безпокойство и страхове от това по какъв начин ще се развива България като цяло ", съобщи социологът Добромир Живков. По думите му всички публични упования са свързани с това дали ще има постоянен кабинет.
 
 Удовлетворение от развиването на страната Удовлетворение от развиването на страната Източник: bTV
" Виждаме огромен спад на удовлетворението от развиването на страната. Около 10% считат, че страната се развива в положителна посока, до момента в който близо 85% считат, че страната се развива в отрицателна посока. Това са исторически ниска равнища на премерване на този знак ", добави социологът.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР