При преболедуване имунната система изгражда всички видове антитела – включително

...
При преболедуване имунната система изгражда всички видове антитела – включително
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: Наличието на антитела не е достатъчно за издаване на сертификат |

При преболедуване имунната система построява всички типове антитела – в това число и обезвреждащите заболяването. Често обаче е допустимо човек да не е образувал задоволително антитела от типа на обезвреждащите, а да има доста повече от другите типове, които не пазят от наново боледуване, по тази причина съществуването на антитела срещу COVID-19 единствено по себе си не е задоволително за издаването на зелен документ.

Това сподели по БНТ вирусологът проф. Радка Аргирова. 

По думите ѝ при имунизация в организма се образуват тъкмо избран тип обезвреждащи антитела, които са ефикасни за справяне с ковид, по тази причина имунитетът против ковид е по-траен.

Професор Аргирова прикани хората, които са прекарали заболяването, да се ваксинират срещу COVID-19 от 3 до 6 месеца откакто са се излекували. Според нея тези, които имат антитела, само че не могат да потвърдят преболедуване, би трябвало да се имунизират.

Проф. Аргирова разяснява още, че заповедта за въвеждането на зелени документи у нас е прелестна, само че е доста закъсняла. Според нея тези ограничения е трябвало да се вкарат още през август, с цел да не се стига до толкоз огромен брой инфектирани.

Тя предизвести, че поради лесната циркулация на вируса в България има огромна заплаха от появяването на нови варианти с още разновидности.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР