При постоянно високо ниво на напрежение през последните няколко години

...
При постоянно високо ниво на напрежение през последните няколко години
Коментари Харесай

Кириакос Мицотакис: Диалогът с Турция е възможен

При непрекъснато високо равнище на напрежение през последните няколко години сред Атина и Анкара, министър председателят Кириакос Мицотакис настоя на Световния стопански конгрес в Давос, че Гърция „ няма да влезе във война с Турция “, оповестява елекетронното издание на в..

Говорейки на панел с Фарид Закария, гръцкият министър председател сподели, че към момента има вяра, че е допустимо да се разрешат разликите сред Гърция и Турция посредством диалог с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

„ Трябва да можем да седнем с Турция като рационални възрастни и да разгадаем главното ни несъгласие, което е разграничаването на морските зони в Егейско и Източното Средиземноморие “, сподели още Мицотакис.

Това е комплициран въпрос, сподели той, заради географията на Егейско море, отбелязвайки, че Гърция сполучливо е разграничила зони с Италия и Египет и ще отнесе въпроса с Албания до Международния съд.

„ Не заплашвате съседите си “, добави Мицотакис, „ и оставяте каналите за връзка отворени. “

Ердоган и турски публични лица неведнъж са предупреждавали, че турските войски могат да дойдат в Гърция „ ненадейно една нощ “ и са стигнали до такава степен, заплашвайки да ударят Атина с балистични ракети.

Междувременно в четвъртък в Егейско море имаше голям брой нарушавания от турски самолети. Нарушенията над североизточната част на Егейско море са общо шест, до момента в който са регистрирани три нарушавания на региона за полетна информация в Атина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР