При посещението си в Пхенян на 25-27 март Сергей Наришкин,

...
При посещението си в Пхенян на 25-27 март Сергей Наришкин,
Коментари Харесай

Шеф на руското разузнаване посети Северна Корея

При визитата си в Пхенян на 25-27 март Сергей Наришкин, ръководителят на съветската Служба за външно разузнаване (СВР или съветското ЦРУ), срещна с министъра на държавната сигурност на Северна Корея Ри Чанг Дае. Длъжностните лица разискаха усилване на съдействието " за справяне с непрестанно възходящите ходове на шпиониране и скрит план от страна на враждебните сили ", заяви корейската осведомителна организация

И Русия, и Северна Корея са под голям брой световни наказания - Москва за нахлуването й в Украйна, а Пхенян за тестването на нуклеарни оръжия. През септември предходната година съветският президент Владимир Путин и севернокорейският водач Ким Чен Ун организираха среща на върха в Далечния изток на Русия, по време на която Ким разгласи, че връзките с Москва са " приоритет номер едно " за страната му. Впоследствие Съединени американски щати обявиха, че Пхенян е почнал да доставя на Москва оръжия. Южна Корея също съобщи по-рано този месец, че Северна Корея е изпратила към 7000 контейнера с оръжие на Русия за войната й с Украйна, откогато прехвърлянията започнаха към предишния юли.

Вашингтон и специалисти споделиха, че Пхенян търси в подмяна набор от военна помощ, като сателитна технология и модернизиране на военното си съоръжение от руската епоха. „ Двете страни реализираха цялостен консенсус по въпросите на масата на двата диалога, които протекоха в другарска и другарска атмосфера “, споделя се в известието на организацията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР