При посещението си в Австрия, Румъния и България френският президент

...
При посещението си в Австрия, Румъния и България френският президент
Коментари Харесай

Френските медии коментират предстоящите посещения на Макрон в България и Румъния

При визитата си в Австрия, Румъния и България френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила има съответна цел - да сътвори климат на доверие по деликатния въпрос за командированите служащи, написа френският в. "Кроа ".

Това няма да е лесна задача, изключително в Румъния, която е срещу стягането на европейските правила в тази област. Около 30 000 от командированите служащи във Франция идват от Румъния - повече от тях са единствено служащите от Полша и Португалия. Повечето от румънците работят в строителството, получават много над 300-те евро, които могат да чакат в родината си, и способстват доста за сумата от 1,58 милиарда евро, които румънската диаспора изпраща всяка година в страната си. След като Европейската комисия разгласи предходната година, че желае да преразгледа европейската инструкция по въпроса, Румъния и 10 други страни подвигнаха жълт картон, заявявайки, че това би нарушило правилата на свободната търговия - една от придобивките от присъединението им към Европейски Съюз.

През юни Макрон отхвърли първия препоръчан компромис, до който се стигна по време на естонското председателство на Европейски Съюз. Според френския президент препоръчаните отстъпки са незадоволителни, акцентира в. "Поан ". Проблемите не са толкоз механически, колкото наподобяват, отбелязва изданието и цитира прессъобщение на Елисейския замък, в което се споделя, че "това е на първо място политически проблем, тъй като в случай че не реализираме по-добра регулация на трудовия пазар, след време самото свободно придвижване на работна мощ ще бъде сложено под въпрос ".

Френското издание на американския уебсайт "Хъфингтън пост " написа, че програмата на Макрон за европейски промени е обширна и за реализирането й ще е належащо време, с цел да може Макрон да посети всички страни и да ги убеди да одобряват позициите му, съобщи Българска телеграфна агенция. Обиколката на президента е и мотив за едвам прикрита забележка към предшествениците на Макрон, отбелязва "Хъфингтън пост " и цитират хора от обкръжението на френския президент. "Нито един френски президент не е посещавал България от присъединението й към Европейски Съюз преди 10 години. С това посещаване Франция демонстрира, че не подценява нито една от страните, които влизат в Европейски Съюз. То е и сигнал, че не желаеме да се основават разделения сред страните от Севера и Юга или сред тези от Изтока и тези от Запада ", споделят те.

Румъния и България, от които идват доста от командированите служащи в Европейски Съюз, са основни дестинации за френския президент. Ако тези страни се приближат до позициите на Париж, главните съперници на смяната на обсъжданите правила - Варшава и Будапеща, ще се окажат малко по-изолирани. Дали тази тактика е печеливша, ще разберем през октомври, когато ще настъпи моментът за подписването на нова инструкция, акцентира американското издание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР