При поне 2 от 11 одобрени симптома за коронавирус, личният

...
При поне 2 от 11 одобрени симптома за коронавирус, личният
Коментари Харесай

Безплатен PCR тест от личния лекар – ето как ще става

При най-малко 2 от 11 утвърдени признака за ковид, персоналният доктор може да назначи гратис проучване с PCR тест. Лекарят подава данните и получава код, като оповестява последните четири числа на пациента, който отива за тест. За тест може да се отиде във всяка лаборатория, която има контракт за подобен вид активност. Това съобщи доктор Николай Брънзалов, член на Управителния съвет на Българския лекарски съюз (БЛС).
Брънзалов увери, че няма да има предел на направленията. Той беше безапелационен пред Нова телевизия – тези посоки няма да бъдат лимитирани, отразено е в анекса на Националния рамков контракт сред БЛС и НЗОК, който би трябвало да бъде занапред подписан и се чака това да стане през днешния ден, 26 ноември.
 Прогноза: От през днешния ден персоналните лекари ще могат да издават посоки за PCR проби Прогноза: От през днешния ден персоналните лекари ще могат да издават посоки за PCR проби
Анексът към Националния рамков контракт, който ще разреши на персоналните лекари да издават посоки за PCR проби, е подготвен за сключване...
Снимка на рентген и кръвна картина ще бъдат назначавани настрана, по преценка на доктор. Те не са пакет с безплатния PCR тест, посочи Брънзалов. Най-важното е, че проучванията с PCR тест няма да бъдат лимитирани, счита лекарят.
Няма по какъв начин да кажа дали от на следващия ден, 27 ноември, ще има електронно направление, не съм ИТ експерт, разяснява ръководителят на БЛС доктор Иван Маджаров.
Пред Българска национална телевизия Маджаров изрази като цяло удовлетворение от бюджета на НЗОК за 2021 година и не видя огромен проблем за живота като цяло с. Български лекари няма да стачкуват на фона на пандемията, увери той, след въпрос дали е имало закани за митинги, в случай че ограниченията, които бяха оповестени през вчерашния ден (25 ноември), не бяха признати.
Трудно е да се каже, че такава обстановка може да се държи непрестанно под надзор, продължи Маджаров, който към този момент счита, че е належащо да се тестват огромни групи хора, само че с уточнението - такива със признаци. Лекарят поддържа позицията антигенните проби да бъдат необятно застъпени. Той е безапелационен, че всички би трябвало да бъдат лекувани, даже " конспираторите ", откакто преди два дни прочувствено разгласи, че българските лекари не са длъжни на тези, които горят маски и ги афишират за невежи. " Ние не се ядосваме, ние единствено страдаме ", заключи ръководителят на БЛС.
 IT компании против здравния министър: Електронната рецепта е немислима до края на 2020-та IT компании против здравния министър: Електронната рецепта е немислима до края на 2020-та
Аз съм поел ангажимент още в самото начало, когато станах министър - до края на годината да имаме електронно направление и електронна р...
Маджаров изиска и след пандемията да има целенасочена районна политика, с цел да няма области с дефицит на лекари и медицински сестри.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР