При положение, че кучето постоянно се облизва, е необходимо да

...
При положение, че кучето постоянно се облизва, е необходимо да
Коментари Харесай

Защо кучето се облизва постоянно?

При състояние, че кучето непрекъснато се облизва, е належащо да се обърне внимание, кои елементи от тялото ближе. Близането е обикновено за кучетата, само че в случай че то продължава дълго време, най-вероятно нещо в тази област го боли. Ако животното ближе всичко, което му е попаднало, това би трябвало да бъде алена лампичка за стопанина.

Близането на предните кучешки лапи постоянно е симптом за алергия при кучето. Ако я лекувате, а облизването не стопира, това значи, че тя не е минала или е неверно диагностицирана. Коренът на казуса следователно евентуално е неврологичен. Кучето може да има мускулен конвулсия, изтрити нокти или инфектиране сред пръстите.

Възможно е също да има прещипани нерви в региона на врата или гръдния панер. Такива проблеми постоянно се срещат при кучета, които се разхождат на мотив вид рулетка. Важно е да огледате кучето и да му купите нов кучешки мотив, а също и да му осигурите кучешка храна с повече минерални добавки и витамини. Особено значимо е домашният ви любим да получава задоволително витамини от група Б.

 Кучето облизва лапите си

Може да си помислите, че кучето е гладно и да му дадете още храна, само че това сигурно не е повода за облизването, когато то трае дълготрайно време. Храната не е в директна взаимозависимост с облизването, тъй че колкото и храна да му давате, то няма да спре и ще става по-нервно.

Често срещано е кучето да облизва непрекъснато половите си органи.

Този признак се следи при съществуването на разнообразни положения и обстановки. Някои от тях са кучешки гастрит, глисти при кучето, преяждане, еднакво хранене, язва на стомаха, заболели зъби, евтина и неприятна храна, топла храна или някакво онкологично заболяване.

Задължително е да го заведете обзор при ветеринар и това би трябвало да се случи незабавно след пристъпа на олизване. Ако е нужно се поставя специфичен нашийник, които да му пречи да доближава половите си органи. Полезно ще бъде също да му давате добавки и витамини за кучета, за усъвършенстване на храносмилането.

Ако малко куче облизва непрекъснато циментова стена, това най-вероятно значи, че не му доближава калций. Ако кучето ви ближе метал, се допуска, че не му доближават микроелементи. Недостигът на желязо в кръвта на кучето провокира кучешка анемия, която е доста рисково положение, а калцият, поради който кучетата постоянно ближат камъни е доста значим за опорно двигателния уред, за козината, костите и зъбите.

 Храна за кучета

Изходът от тази обстановка е да осигурите на домашния си любим препарати, които съдържат калции и желязо, защото с нормалната храна, тези детайли постъпват в незадоволително количество.

При въвеждане на хранителни добавки за кучета е належащо да се посъветвате с ветеринар, какво тъкмо му е нужно – добавки или витамини, които се разделят на общоукрепващи и коригиращи.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР