При пътуване, независимо от крайната дестинация, е важно да носите

...
При пътуване, независимо от крайната дестинация, е важно да носите
Коментари Харесай

Какво трябва да сложите в аптечката на детето за лятната ваканция

При пътешестване, без значение от крайната дестинация, е значимо да носите със себе си и набор от потребни лекарствени и козметични средства. А когато пътувате с дребни деца, това е повече от наложително.

Но какво тъкмо да сложите в детската аптечка? Ето един потребен „ SOS мама “ лист, който може в никакъв случай да не влезе в приложимост, само че може да се окаже и спасяващ в редица обстановки.

Парацетамол

Това е лекарството, което множеството педиатри предлагат за намаление на температурата. Но се дава на детето, единствено в случай че температурата надвиши 38,5° (ректално измерване) или 38° (аксиларно). Може да бъде под формата на капки, супозитории или сироп и безусловно да се ползва в дозата, посочена от педиатъра (която варира според от теглото). Това значи, че преди да дадете лекарството, би трябвало да се консултирате с педиатъра по телефона или да заведете дребното на дежурен доктор. В никакъв случай не давайте антибиотици, които се употребяват единствено при бактериални затруднения и то по преценка на педиатъра.

Термометър

Абсолютно наложителен, тъй като няма по какъв начин да измерите температурата, а по телефона лекарят ще ви пита за нея.

Пробиотик

Много е потребен при съществуване на диария, а лятото този вид проблеми се случват относително постоянно, изключително в случай че сте в огромен комплекс с доста хора.

Спрей за нос

Полезен е при простуда, а най-хубави са тези с морска вода, защото бързо отпушват и почистват нослето.

Препарати против комари

Тук изборът е огромен: за мазане, за усмиряване след захапване, такива за контакти, гривнички и така нататък За децата е добре обаче те да са оптимално натурални, да вземем за пример с лимонена трева. Не употребявайте кортизонови мехлеми, които постоянно се употребяват за бързо усмиряване на сърбежа след ужилване, в случай че не са предписани от доктор.

В тази група попадат и препаратите против кърлежи, с каквито може и да имате неприятна среща. В някои случаи спрейовете за предотвратяване от комари са с комбинирано деяние и против кърлежи.

Мехлем от арника

Използва се при натъртвания за облекчение на болката и понижаване на възпалението. Но първото и най-ефикасно средство в такива обстановки е слагането на лед (задължително завит в забрадка, а не директно) върху удареното място, защото той има вазоконстриктивно деяние, забавя хематома и неотложно успокоява болката.

В тази група попада и принадлежностите за първи помощ при кървяща рана или охлузване: риванол, памучни тампони за разчистване и лепенки за рани.

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР