При неправилно отслабване човек не само се бори срещу чувството

...
При неправилно отслабване човек не само се бори срещу чувството
Коментари Харесай

Kак да отслабнете, без да се чувствате уморени

При погрешно намаляване човек освен се бори против възприятието на отмалялост, само че и престава да бъде съсредоточен и спокоен.

Сънливостта не е най-приятното положение. Тя може да се появи внезапно и доста да усложни живота. Причините за това са доста, само че най-честата от тях е умората заради липса на сила при намаляване. Американските диетолози Мелиса Маджумдар, Елизабет Деробертис и Яси Ансари приказваха за това по какъв начин да отслабнете и в същото време да сте  енергични.

Не всички диети са положителни

Можете да ядете единствено вярната храна, само че въпреки всичко да усещат необяснима отмалялост. Пресните зеленчуци и плодове, избягването на месо и тестени произведения не постоянно са от изгода за организма. Такъв метод на живот единствено на пръв взор наподобява най-правилен, само че след известно време вие откривате: здравословното хранене може да направи човек ленив и безполезен.

Драматично понижаване на калориите

В случай, когато човек седи на строга диета, която внезапно лимитира броя на калориите, той може също толкоз внезапно да се почувства зле и да се сблъска с непрекъсната отмалялост. Причината за утежняване на положението е неналичието на сила, получена дружно с пълноценни хранения. Диетологът Елизабет Деробертис декларира, че човек се усеща отпаднал, тъй като метаболизмът му се забавя. 

Съгласно рекомендациите на лекаря Мелиса Маджумдар, би трябвало да наблегнете на храните, които всекидневно ви доставят сила.

Рядко хранене

Чувството за отмалялост може да бъде породено от обстоятелството, че сте без храна за дълго време. „ Някои хора се усещат сънливи или летаргични, тъй като би трябвало да ядат повече, без да разчитат на обичайните сигнали за апетит “, споделя диетологът Маджумдар. Ако още веднъж почувствате унесеност след хранене, би трябвало да приемете лека, уравновесена закуска, приготвена от храни, които съдържат фибри и протеини. Може да е плод или шепа ядки.

Избягване на въглехидратите

Избягването на въглехидрати може освен да аргументи отмалялост и нервност, само че и да докара до дехидратация.

Макар че е добре да намалите нездравословните въглехидрати като печени произведения и други лакомства при намаляване, в никакъв случай не би трябвало да изключвате въглехидратите изцяло, изключително тези, богати на фибри като плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни.

Рязък отвод да се яде месо

Балансираният банкет на всички хранителни субстанции е гаранция за активност.

„ Ако някой избере вегетарианска или веганска храна, само че не прави нищо за приемане на задоволително витамин В12 и желязо, може да се стигне до  анемия и по тази причина да се усеща изтощен “, - изясни лекарят Деробертис.

Храни с високо наличие на желязо: говеждо, зърнени храни, спанак и бобови растения. Ако имате в менюто храни със наличие на желязо, би трябвало да добавите витамин С към диетата си, който възстановява усвояването на храната.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР