При необходимост съюзнически войски идват в България, има такова предложение,

...
При необходимост съюзнически войски идват в България, има такова предложение,
Коментари Харесай

Военният министър: Съюзнически войски идват в България - има такова предложение |

При нужда съюзнически войски идват в България, има такова предложение, съобщи пред публицисти министърът на защитата Драгомир Заков .

" Съюзнически войски може да има и това е планувано в решението на Министерския съвет - там написа " при нужда ". Такава нужда знаете, че има. В българските въоръжени сили има изчезнали качества, които би трябвало да бъдат попълвани и това е късмет за българските въоръжени сили ", сподели военният министър. 

Той добави, че към този момент има постъпили оферти от съюзнически страни и министерството работи по тях. Заков обаче не даде детайлности от кои страни идват те и даде обещание спомагателна информация на иден брифинг.

След засекретеното съвещание на комисията по отбрана министърът изясни, че българската батальонна група ще бъде ръководена от българин и водещата страна ще е България. В това отношение няма смяна в признатото от Министерски съвет решение:

" НАТО обаче има проекти и тези проекти са задействани - за отбрана на страните членки. В този смисъл е належащо българска батальонна група да бъде под командването на главнокомандващия на въоръжените сили на НАТО. Тя остава на българска територия. Нейният пълководец продължава да бъде българин и водещата страна продължава да е България. "

Драгомир Заков съобщи, че към този миг български войски няма да се изпращат на непозната територия.

Заков съобщи, че службите дават извънредно правилна информация, само че от време на време има разлика в крайните оценки. Изказването му е във връзка изказването на съпредседателя на " Демократична България " ген. Атанас Атанасов, който ги укори, че не си правят работата вярно поради даденото увещание, че война в Украйна няма да има.

" В момента аз нямам никакви забележки към службите и това, което аз получавам като информация, изцяло съответствува с моя разбор ", сподели още той. 

Министърът изясни неправилната информация, дадена от службите, с непредвидимостта на сходно ирационално решение в миг, в който " дипломатическата алтернатива е на масата ":

" Когато има ирационално решение, което води до съответно деяние, е доста мъчно да се предвижда авансово, че то ще се случи (...). То (решението на Москва за инвазия в Украйна - бел. ред.) не беше изненада, а един от сюжетите. "

Заков препотвърди, че все още няма директна военна опасност за България.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР