При неизяснени обстоятелство яхтата Алдабра, собственост на руския милиардер Дмитрий

...
При неизяснени обстоятелство яхтата Алдабра, собственост на руския милиардер Дмитрий
Коментари Харесай

Тайно изчезна арестувана в Сардиния яхта на руски милиардер

При неизяснени събитие яхтата " Алдабра ", благосъстоятелност на съветския милиардер Дмитрий Мазепин, е съумяла да напусне пристанище в Сардиния, макар че плавателният съд е бил арестуван по силата на глобите, наложени на Русия.

Британският в. Гардиън " написа, че корабът, чиято стойност е сред 700 000 и 1 милион евро, е бил арестуван през март в пристанището на Олбия в Сардиния. Яхтата е обвързвана с Мазепин, който е включен в листата със наказания, откакто Русия стартира нашествието си в Украйна. Изданието отбелязва, че е било належащо време, с цел да се потвърди, че притежателят на плавателния съд е съветски предприемач, защото яхтата е била записана посредством верига от посреднически компании.

През юни, единствено няколко часа преди да бъде получено последното публично доказателство, че " Алдабара " принадлежи на Мазепин, корабът е напуснал пристанището в Сардиния.

Полицията на Сардиния е открила, че Мазепин е наел задгранична компания, която на собствен ред се е договорила с капитана, който е извел " Алдабара " от Олбия. След като напуща Сардиния, яхтата прави къс престой в пристанище Бизерте в Тунис, откъдето следите на плавателния съд се губят.

Компанията, която е помогнала да се провежда отпътуването на яхтата и капитанът, който твърди, че не е знаел, че корабът принадлежи на съветски предприемач, са застрашени от санкция в размер до 500 000 евро.

Това е първият случай в Италия, когато руснак от листата със наказания съумява да изнесе замразени активи от страната.

Дмитрий Мазепин е главният притежател на " Уралхим ". Той е прочут като татко на Никита Мазепин, водач от Формула 1, който се състезава за тима на " Хаас ". В началото на март - няколко дни след нахлуването на Русия в Украйна - " Хаас " приключи контракта си с Никита Мазепин и спонсорското си съглашение с " Уралкалий ", която се управлява от бащата на водача - Дмитрий Мазепин.

След началото на войната по силата на глобите на Европейски Съюз стартира замразяването на активите на съветски предприемачи на територията на Еевросъюза, в това число задържането на техните яхти. Европейски Съюз обмисля опцията да насочи конфискуваните активи за компенсиране на вредите, нанесени на Украйна по време на войната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР